Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Rozciągnięte zdjęcia 64 mpx A53

(Temat utworzony: 05-12-2023 08:20 AM)
8291 Wyświetlenia
Fotokapelusznik
Pioneer
Opcje

Dzień dobry, od kilku dni mam poważny problem z aparatem mianowicie. Mam model samsung a53 i zdjęcia przy użyciu 64 mpx. dziwnie rozciąga, problem wcześniej nie występował. Problem pojawił się po aktualizacji androida. Próby formatowania telefonu, resetowania ustawień aparatu nic nie dały.

Co ciekawe, zdjęcia po zmroku wchodzą dobrze i bez żadnego problemu na TYCH SAMYCH ustawieniach.

Załączam zdjęcia, jakość się trochę zjechała ponieważ pobierałem je z komunikatora (nie mam już ich na dysku) robiłem zdjęcie z tego samego miejsca na tych samych ustawieniach.

image
64 mpx za dnia, tył

image
64 mpx w nocy 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
RSTA
Pioneer
Opcje

Obecna aktualizacja majowa naprawiła ten problem. Pewnie będzie się pojawiała po kolei na urządzeniach, warto sprawdzić czy może nie ma już tego do pobrania. Zdjęcia nie są już rozciągnięte w żadna stronę.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

108 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Fotokapelusznik Na moje oko ciężko to porównać przez zmianę perspektywy. Być może jest wykorzystywany jakiś algorytm obróbki zdjęć, który mógł zmienić się przy okazji aktualizacji, przez co zdjęcia sprawiają wrażenie szerszych, bądź w jakiś sposób zmienionych. Musielibyśmy porównać zdjęcia sprzed i po zmianie.

Fotokapelusznik
Pioneer
Opcje
U kogoś występuje ten sam problem?
Fotokapelusznik
Pioneer
Opcje
To węższe to 16 mpx ale niedawno 64mpx robiło w takich samych proporcjach. To drugie to 64 mpx. Wcześniej nie było różnicy w wymiarach obiektów. Resetowanie ustawien aparatu i format telefonu nie pomógł nic.20231201_120500_1000000154_1701428702.jpg20231201_120446_1000000153_1701428688.jpg
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Dziwne zachowanie faktycznie na to by wychodziło że to błąd po aktualizacji. A takowe się zdarzają niestety i do tego trzeba czekać na poprawki.
Fotokapelusznik
Pioneer
Opcje
Dodaję dwa zdjęcia poglądowe. Screen sprzed zrobienia zdjęcia i po zrobieniu zdjęcia. 20231206_110153_1000000444_1701856915.jpg1701858017438.jpg
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Fotokapelusznik, a czy po hard resecie była wgrywana kopia zapasowa?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Fotokapelusznik
Pioneer
Opcje
Oj... chyba nie bo instalowałem wszystko od nowa.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Fotokapelusznik, w takim razie możesz spróbować zgłosić błąd w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Fotokapelusznik
Pioneer
Opcje
Raport wysyłałem już 1 grudnia ale liczyłem ze ktoś może będzie miał rozwiązanie.