Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z baterią Galaxy A71

(Temat utworzony: 08-01-2022 06:16 AM)
654 Wyświetlenia
AdrianSGA71
First Poster
Opcje
Witajcie. Chciałbym się zapytać użytkowników SG A71 czy wasze baterie też szaleją obecnie. Dzisiaj 5 razy telefon z 30% nagle wyładował się do zera, ostatnio z 60%. Poprzedni telefon podczas mrozów do -25 w styczniu takich numerów nie robił, a mój Samsung nie radzi sobie z temp -1. Co może być przyczyną? Liczę na pomoc.
0 Like
9 Odpowiedzi
Paco76
Helping Hand
Opcje
optymalna temperatura pracy urządzeń serii Galaxy to 0÷35'C, tak pisze Samsung na swojej stronie, więc takie rzeczy mogą się zdarzać, szczególnie w Ujemnych temperaturach, ciepłe miejsce powinno pomóc, podładuj baterię, a jak nie pomoże, to niestety Serwis
Ap121
Voyager
Opcje
@Paco76 Ma rację
0 Like
evao09
Pathfinder
Opcje
Witam, czy to normalne
Telefon jest naładowany do 51% 
Włączam go normalnie w domu i po włączeniu jest 26% a po 5-10 minutach wyłącza się, zeszlo do 0%
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

To może być problem z baterią lub inna usterka sprzętowa. Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
No to na pewno normalne nie jest.
Mając powiedzmy 51%, uruchamiasz go na nowo i poziom naładowania jest bez zmian albo ulegnie zmianie o max 2% ale nie o prawie 33% pojemności baterii.
0 Like
kosa3
Explorer
Opcje
Cześć. Czy też macie taki problem z baterią w a71? W nocy telefon potrafi zjeść od 30 do 60% baterii ale nie wiem czemu tak jest. W diagnostyce telefonu pokazuje że bateria jest w stanie normalnym.
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@kosa3 W ustawieniach telefonu w zakładce Pielęgnacja baterii i urządzenia -> Bateria -> Pokaż szczegóły, możesz sprawdzić, jakie aplikacje zużywają energię. Sprawdź, czy jest tam aplikacja, która zużywa nadmiernie dużo energii w stosunku do czasu korzystania z niej. Jeśli tak, to sprawdź aktualizację w Sklepie Play i wyczyść dane takiej aplikacji: Ustawienia -> Aplikacje -> 'wybieramy aplikację' -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane -> Usuń.

Największy wpływ na zużycie energii ma jakość połączenia z siecią komórkową, jeśli jesteś w miejscu, w którym siła sygnału jest niska, będzie to powodowało zwiększone zużycie baterii. Możesz pozostawić telefon na noc z włączonym trybem offline (samolotowym), żeby potwierdzić lub wykluczyć problemy sieciowe.

kosa3
Explorer
Opcje
Jeżeli chodzi o zużycie baterii przez aplikację wszystko wygląda w porządku. Bateria zaczyna tak pobić w nocy. Od rana do wieczora mogę mieć jak naładuje do 100% to na wieczór mam z 20%, jak naładuje na noc do 60% to rano jak się budzę z wyłączonym telefonem
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@kosa3 To sprawdź, jak to wygląda z włączonym trybem offline, o czym wcześniej wspomniałem. Jeśli po włączeniu tego trybu będzie wszystko w porządku, to przyczyną będzie niestabilne poąłczenie z siecią komórkową. Wtedy warto byłoby zrobić reset ustawień sieciowych: Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie i ewentualnie wymienić kartę SIM.

Dodatkowo możesz zrobić wipe cache partition, zgodnie z tym poradnikiem:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...