4 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 4 tygodni(e) temu
4 tygodni(e) temu
Cześć. Włącz w opcjach programisty>domyślna konfiguracja USB>przesyłanie plików/Android Auto. Wtedy (przy założeniu, że USB jest kontrolowane przez telefon) po podłączeniu telefonu do komputera po USB tel. zaczyna się ładować a po jego odblokowaniu można przesyłać dodatkowo pliki.
4 tygodni(e) temu
4 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 4 tygodni(e) temu
Z tego co napisałeś zrozumiałem, że zmieniłeś w opcjach programisty na 'tylko ładowanie'. Domyślne ustawienie to jest chyba przesyłanie plików więc zaleciłem powrót do tego ustawienia i opisałem co się będzie działo po podłączeniu tel. do komputera po USB. Wydawało mi się, że tego właśnie chciałeś. Ustawienie w opcjach jest jednorazowe i nie trzeba nic zmieniać tam za każdym razem. To służy tylko do ustawienia najczęściej używanej funkcji na co dzień. Dla jednego to będzie przesyłanie plików dla drugiego przesyłanie obrazów lub hotspot USB. Wyboru właściwej opcji można dokonywać także na komp. lub tel. Po wybraniu w ustawieniach Windows w zakładce Bluetooth i urządzenia>autoodtwarzanie>wybierz ustawienia domyślne autoodtwarzania>typ telefonu>'pytaj mnie za każdym razem' po podłączeniu kabla pojawia się na komp. menu opcji do wyboru. Na tel. w powiadomieniach pojawia się odnośnik do wyboru odpowiedniej funkcji (w szczególności można wybrać np. że tel, ma być hotspotem).
4 tygodni(e) temu