09-07-2024 01:36 PM
#A25 #transport
Dzień dobry,
Zamówiłem nowy smartfon Galaxy A25, w sklepie, który jest partnerem Samsung i należy do znanej w Polsce sieci. Telefon, wiadomo, oficjalny, z PL dystrybucji, na czym mi zależało.
Odbierając smartfon, zauważyłem uszkodzenie cienkiego zewnętrznego kartonu. Telefon był w oryginalnym opakowaniu, zabezpieczony właściwie nijak, bo tylko tym kartonem. Na opakowaniu widać przetarcie na naklejce z EAN. Po rozpakowaniu telefonu, nie widać uszkodzeń zewnętrznych.
Stwierdziłem, że jest w porządku. Natomiast po konfiguracji, w momencie aktualizacji aplikacji, telefon się nagrzewa. Mam wrażenie, że przejście między okienkami nie jest do końca płynne, jak powinno być w tym modelu (miałem taki sam telefon służbowy, stąd decyzja o zakupie).
Czy smartfon mógł się uszkodzić w transporcie? Czy warto zwrócić takie urządzenie? Czy złe warunki transportu mają wpływ na funkcjonowanie i żywotność smartfona?
Będę wdzięczny za odpowiedź, telefon będzie narzędziem pracy, więc musi być stabilny i pewny.
Pozdrawiam!
09-07-2024 01:44 PM
09-07-2024 02:06 PM
Telefon w trakcie pierwszej konfiguracja oraz w momencie pobierania aktualizacji może się nagrzać. Jeżeli problem nie ustąpi w trakcie normalnego użytkowania to wtedy warto zgłosić się do sklepu lub zwrócić produkt.