Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z czytnikiem odciska palca

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
129 Wyświetlenia
piteq
Apprentice
Opcje
Witam serdecznie.Mój telefon to A33.Od ostatniej aktualizacji mam duży problem z czytnikiem linii papilarnych. Działa on bardzo losowo, a praktycznie nie działa, gdyż częściej muszę odblokowywać telefon wzorem(po 5 nieudanych próbach) niż odciskiem.Podobnie jest z aplikacjami, do których loguje się biometrią.Pamiętam, że po którejś aktualizacji miałem podobny problem.Wtedy wystarczyło na nowo dodać odciski.Teraz to nie działa.Czy spotkał się ktoś z podobną przypadłości?Czy jest na to jakieś rozwiązanie?Czy to mój indywidualny problem?

9 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam, nie naklejał Pan żadnego szkła ochronnego? Proszę spróbować usunąć odciski palców, wykonać wipe Cache Partition i dodać na nowo. W ostateczności pozostaje reset do ustawień fabrycznych BEZ przywracania kopii zapasowej.
piteq
Apprentice
Opcje
Szkło miałem naklejone wcześnie i nie było problemu.Problem pojawił się po wczorajszej aktualizacji.Szkła bym w to nie mieszał.Co do dodawania odcisków na nowo, to napisałem, że nic to nie dało.Odnośnie pozostałych rozwiązań, to właśnie ich chciał bym uniknąć.Nie uśmiecha ślęczeć godzinami, by przywrócić telefon do stanu sprzed czyszczenia, zwłaszcza że niw mam żadnej gwarancji, że to pomoże...
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★
Opcje
Mam A33 i zrobię dzisiaj update i dam znać
0 Like
piteq
Apprentice
Opcje
Ok.Dziękuje za zainteresowanie .
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@piteq, dopowiem, że zabieg Wipe Cache Partition nie usuwa żadnych danych użytkownika, więc śmiało może to zrobić, tu masz instrukcję: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Pavulon
Pioneer
Opcje
To raczej banalne,ale może jakieś niewielkie uszkodzenia,na opuszkach palców?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z tego co wiem to Samsung ulepszył trochę działanie odcików palca i po aktualizacji, albo trzeba było zainstalować je na nowo, albo w niektórych przypadkach przeszkadzało samo szkło.
JasiuTV
Samsung Members Star ★
Opcje
Na moim A33 wszystko chodzi jak wcześniej. Mam naklejone szkło hybrydowe 3MK FlexibleGlass. Spróbuj na początek Wipe Cache Partition. Ten zabieg nie usuwa danych, a może pomóc. Sprawdź też opcje zwiększenie czułości dotyku w ustawieniach.
0 Like
piteq
Apprentice
Opcje
Wyczyściłem kesz partycji i trochę pomogło, jednak nadal kuleje.Teraz, po przyłożeniu palca muszę nim lekko przekręcić w prawo lub lewo i zaskakuje.Pokombinuje jeszcze z czułości.Póki co, dziękuję wszystkim za poświęcony czas.
0 Like