Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem Galaxy a52s.

(Temat utworzony: 27-08-2022 09:27 PM)
1671 Wyświetlenia
mrt1211
Apprentice
Opcje
Witam,
Mam następujący problem z telefonem z tytułu. Dziś nagle przy zwykłym korzystaniu zaczął się wieszać w losowych momentach i blokować ekran, wyłączać lub zamykać aplikacje, do tego po chwili używania kamery "błąd kamery". Zrobiona aktualizacja, wip cache, reset fabryczny nic nie pomaga. Czy to wina jakiejś aktualizacji czy raczej coś w telefonie?
Przejdź do rozwiązania
Mighn
Big Cheese
Opcje
Czemu akurat tablet? Tablety w większości mają słabsze podzespoły i różnią się tylko większym ekranem i akumulatorem - więc dość bezsensowny wniosek. Akurat A52s jest na prawdę dobrym telefonem do grania: bardzo wydajny, mało się grzeje...
0 Like
grzezaleA52S5G
Apprentice
Opcje
Bo to urządzenie ma większy ekran. A podzespoły? No cóż, jak kogoś stać niech kupi wypas.
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Większość gier mobilnych tworzona jest pod ekrany smartfonów i na tablecie nie dość że gorzej wyglądają, to wygoda grania (sterowanie) na tablecie jest znacznie mniejsza. Zresztą topowe urządzenia gamingowe to smartfony a nie tablety... I nie - nawet "wypasione" tablety nie są w połowie tak dobre jak gamingowe smartfony takie jak np. Asus rog phone 6 ... (Jak kogoś stać na wypas 😜 )
0 Like
Rozwiązanie
mrt1211
Apprentice
Opcje
W serwisie została to wymieniona płyta główna, złącze i jakaś taśma 🙂 Od tej pory wszystko wróciło do normy.
Maciasek
Pathfinder
Opcje
Wyłączyć Ram plus, lub przełączyć na minimum, czyli 2 GB i telefon zacznie działać płynniej. DUŻO płynniej.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciasek  tak, to dobry pomysł 

0 Like
Melodos
Pathfinder
Opcje
Ja bym wręcz odwrotnie powiedział, od dawna już w telefonach funkcja dzwonienia to dodatek, a same smartfony to małe komputery (w pradawnych czasach mówiło się na to na Zachodzie „palmtopy”) 😛
0 Like
hmmwv
Apprentice
Opcje

Witam, od roku posiadam Samsunga A52S 5g, kupiłem go w salonie plusa. Od jakiegoś czasu z telefonem dzieją się dziwne rzeczy:

1. Słaby zasięg (mieszkam w Katowicach blisko centrum i potrafi zejść do jednej kreski zasięgu)

2. Po uruchomieniu nawigacji w Google Maps pokazuje się komunikat "szukam sygnału gps" wtedy muszę zrestartować telefon i po ponownym włączeniu nawigacji już działa normalnie i tak za każdym razem. 

3. Posiadam drugą karte sim, która jest od internetu i wcześniej wszystko działało a teraz, gdy w ustawieniach włączę drugą karte sim to telefon długo jej szuka (ikonka z skreślonym kółkiem) gdy już ją znajdzie i w ustawieniach przełączę, że internet ma być z tej tej drugiej karty to działo to może max 10min po czym ikonka 5g zmienia się na 3g, kreski zasięgu dalej są ale internetu już kompletnie nie ma. Druga karta jest również z plusa i sprawdziłem ja w innym telefonie i działa bez problemu. 

4. Kolejny problem jest z ładowaniem, czasami zdarza się tak, że gdy podłącze ładowarkę to telefon pokazuje, że się ładuję, ale się nie ładuje. Procenty baterii nadal spadają, muszę go podpiąć kilka razy i zaczyna się ładować (sprowadzone na kilku ładowarkach i jest to samo, więc to nie problem ładowarki) 

5. Gdy telefon ma np. 45% baterii i idę spać to przez noc potrafi zejść do 9% naładowania baterii. Telefon w nocy ma wyłączony internet i ekran, żadne aplikacje nie działają w tle. Dodam, że za dnia nie mam z nim takich problemów, jeśli się nim nie bawie to praktycznie bateria trzyma poziom. 

6. Co jakiś czas, najczęściej podczas korzystania z nawigacji na ekranie pojawiają się jakieś kolorowe artefakty, paski, ekran miga. Wystarczy, że wygaszę ekran i go wzbudze i problem znika.

Telefon nigdy mi nie spadł, nie był zalany, od nowości w etui. Powiedzcie mi warto bawić się w jakieś hard resety itp czy lepiej oddać go do serwisu póki ma jeszcze gwarancje ? Dodam jeszcze, że problemy zaczęły pojawiać się stopniowo po tej dużej aktualizacji, która chyba zmieniała androida na nowszego czy coś takiego. Już z tą aktualizacją telefon miał mega problem. Podczas aktualizacji wyrzucał błąd i się resetował, aktualizacje udało mi się w końcu zrobić po podpięciu tel do laptopa i zrobienie jej przez smart switcha, ale trwało to kilka godzin, męczył się ten tel z tą aktualizacją okrutnie. Późniejsze aktualizacje już dało się robić normalnie z poziomu telefonu, ale praktycznie z każdą następną z tel jest co raz gorzej. Dzięki za odpowiedzi 

theguildsman
Helping Hand
Opcje
Czy robiłeś Wipe Cache Partition?
Z poziomu tego menu można również zrobić Repair Apps, do czego również zachęcam.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jeśli ma Pan problem z ładowaniem to będzie tez problem z poprawnym zasięgiem. Na 99% winna będzie główna taśma która w tych modelach potrafiła się, albo uszkodzić, albo delikatnie wypiąć.