Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

klawiatura samsung a podpowiedzi EMOI

(Temat utworzony: 20-12-2020 04:37 PM)
5169 Wyświetlenia
Matyk
Journeyman
Opcje
Cześć wszystkim, posiadam model a51. W ustawieniach klawiatury samsung jest możliwość zaznaczenia chęci korzystania z sugesti emoi podczas pisania, mam włączona tą fukncje jednak ona nie działa, nic nie podpowiada w trakcie pisania. Co robić?

Dodam iż w klawiaturze SwiftKey działa to rewelacyjnie. 
0 Like
Przemo888
Navigator
Opcje
Dziękuję Wam za odpowiedzi, mam nadzieję, że prędzej czy później to wprowadzą 👍
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dodam od siebie, iż taka funkcja jest dostępna, tylko nie jest obsługiwana w języku polskim. Po przełączeniu klawiatury na angielski podpowiadanie i wyszukiwanie emotikon działa poprawnie.

Screenshot_20210815-194554_Messages.jpgScreenshot_20210815-194618_Messages.jpg

Przemo888
Navigator
Opcje
Dzięki, czyli rozwiązaniem zmiana na UK, dzięki, pozdrawiam 👍
microFala
First Poster
Opcje
O jaaaa.... Też długo się nad tym zastanawiałem. To trochę bieda 😔
0 Like
Marekk_2k
Pioneer
Opcje
Witajcie

Mam problem z moim Samsung Galaxy A71. Otóż nie działa mi funkcja "Sugestie dla ikon emoji" w języku polskim. Jak chcę wpisać np "uśmiech", czy "Polska" to chciałbym aby klawiatura doradziła mi emotkę, ale pisząc po polsku. Na ustawionej angielskiej wersji działa jak należy. Dodam że na Samsungu A12 mojego ojca sugestie emoji działają jak pisze po polsku, nie posiadając domyślnie ustawionego angielskiego

Jakieś porady?

Dodam że mam najnowszą wersję klawiatury samsung, i androida 13

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, tak naprawdę, tutaj wszystko leży w rękach algorytmu, który odpowiada za sugestie. Występuje to na różnych modelach Galaxy

Można spróbować
wyczyścić dane aplikacji Klawiatura Samsung.

Wchodzimy -> ustawienia-> aplikacje-> klawiatura-> pamięć domyślna-> wyczyść dane.

Proponuję zgłosic również błąd do Zespołu Rozwoju Oprogramowania

[ Poradnik -> Jak zgłosić błąd do Zespołu Rozwoju Oprogramowania]

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marekk_2k, Czy na pewno na obu telefonach korzystacie z domyślnej klawiatury Samsung ?

Wyszukiwanie emotikon w języku polskim nie jest obsługiwane w klawiaturze Samsung. Taką możliwość w języku polskim oferuje klawiatura Microsoft SwiftKey, która od pewnego czasu jest preinstalowana na telefonach Samsung.

Marekk_2k
Pioneer
Opcje
Nie. Na a12 jest domyślnie klawiatura samsung 🤔
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krystian0  Dzień Dobry

Dana opcja nie obsługuje języka polskiego.

PatrykF
Expert
Opcje

@Marekk_2k Na tym drugim telefonie musisz mieć inną klawiaturę, ponieważ sprawdzałem na różnych modelach urządzeń i wszędzie gdzie sprawdzam propozycje emoji w języku polskim nie działają - działają za to po angielsku.

Sprawdź jaka klawiatura jest ustawiona jako domyślna:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Lista klawiatur i klawiatura domyślna

Możliwe, że ustawiona jest klawiatura GBOARD, która na systemie Android 13 jest wgrywana domyślnie i tam faktycznie jest wyszukiwanie ikon po polsku.

0 Like