Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dwa adresy IP oraz nieznana ikona

(Temat utworzony: 27-11-2020 09:46 AM)
2315 Wyświetlenia
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Cześć, mam pytanie odnośnie adresu IP. Otóż gdy wejdę w Wi-fi i otworzę informacje o Wi-Fi z którym połączony jest telefon to wyświetla informacje: prędkość, rodzaj zabezpieczeń oraz Moje IP. Ten adres który jest wyświetlany jest taki sam na moim telefonie jak i na telefonie mamy (oba są połączone z ta sama siecia). Moje pytanie dotyczy jednak tego, że gdy loguje się na stronie z historią logowan lub sprawdzę adres ip np. na stronie NordVPN to pokazuje się inny (ten sam na każdym urządzeniu, nawet komputerze, ale inny od tego wyświetlanego w Moje IP na telefonach). Jaka może być tego przyczyna?

Drugie pytanie dotyczy ikony, która czasami pojawia się na telefonie obok zasięgu, chodzi o to Vol LTE2 ze zrzutu ekranu. Co to jest?

image

9 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

VoLTE (Voice over LTE) to technologia, która umożliwia prowadzenie rozmów za pomocą sieci LTE. Zaletami tego rozwiązania jest krótsze oczekiwanie na połączenie oraz lepsza jakość dźwięku w trakcie rozmowy.

Manafaj
Pathfinder
Opcje
A to, że czasami jest widoczne a czasami nie zależy od zasięgu?
Jeśli tak to pozostaje jeszcze drugie pytanie.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak często Ci pojawia się tak ikona Vol LTE2 ?

0 Like
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Hmm trudno powiedzieć. Czasami jak spojrzałem to byla. Teraz jak patrzyłem to kiedy uruchomilem ponownie telefon to była przez jakiś czas a później zniknęła i nie widzę jej już od jakiegoś czasu.
0 Like
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Natomiast jak patrzę w ustawienia to mam tak zrobione

Screenshot_20201127-102201_Call settings.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Kartę SIM masz włożoną do slotu 2, a nie 1 dlatego masz Vol LTE2 

Screenshot_20201127-103312_Call settings.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Funkcja VoLTE zależy od zasięgu. Jeżeli nie jesteś w zasięgu LTE to siłą rzeczy funkcja nie będzie aktywna. Odnośnie drugiego pytania to musisz zaczekać na informacje od pozostałych forumowiczów.

Manafaj
Pathfinder
Opcje
Mhm, a to kiedy się pojawia zależy od zasięgu prawda? Jak nismo napisał.
0 Like
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Ok, dzięki za pomoc :smiling-face:
0 Like