Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Desaturacja kolorów w modelu a21s

(Temat utworzony: 12-12-2020 07:17 PM)
6045 Wyświetlenia
Fildan
Apprentice
Opcje

Cześć!

Czy ma ktoś pomysł jak rozwiązać problem desaturacji kolorów? Czerwienie totalnie zniknęły, co ciekawe nie występuje ono tylko na ekranie blokady.

Pozdrawiam serdecznie

Screenshot_20201212-190342_One UI Home.jpgScreenshot_20201212-190352_One UI Home.jpg

60 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Blackfyre
Explorer
Opcje

Czy po wykonaniu tego hard resetu będę mógł zwrócić smartfon do sklepu w ramach zwrotu zakupu internetowego?

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Blackfyre Tak, bez problemu. 

Blackfyre
Explorer
Opcje

Jak już to zrobię, to co wówczas?

Edit: Zresetowałem do ustawień fabrycznych. Nie wylogowałem się przed zrobieniem tego z kont Samsung i Google. A tak było w poradniku. Czy to jakiś problem? W końcu reset do fabrycznych ustawień usuwa też dane kont.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Blackfyre Jak się nie wylogowałeś to przy pierwszej konfiguracji poprosi o zalogowanie się na te konto co było wcześniej.

Jeśli hard reset nie pomoże możesz udać się z telefonem do serwisu Samsung. 

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Blackfyre
Explorer
Opcje

Dzięki. Wykonałem hard reset i następnie zalogowałem się normalnie, tak jakbym logował się od początku na konto Google. Kolorystyka bez zmian. Kolor są mniej wyrazista i ostrość znacznie słabsza. Rozumiem, że tło portalu Wykop może się różnić na poszczególnych wersjach Androida, ale cała reszta mi się nie podoba.

Mam nadzieję, że fakt nieodpowiadającej mi jakości wyświetlacza tego modelu może stanowić podstawę do zwrotu do sklepu. 
Użytkujesz A34? Też masz takie wrażenia?

Edit: Ogólnie dziwi mnie, że nie ma tu wypowiedzi posiadaczy tego modelu. To forum zdaje się martwe.  A podoba A34 sprzedaje się w dużych ilościach.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Blackfyre, ja nic nie słyszałem, żeby w A34 był problem z czernią. Możesz jeszcze podejść do jakiegoś dużego elekrtomarketu i sprawdzić A34 na wystawie, czy tam odwzorowanie kolorów będzie w porządku.

Co do Morele, nie polecam tego sklepu, sporo oszukuje swoich klientów w przypadku różnych urządzeń. Lepiej zapłacić więcej, ale kupić w jakimś sklepie, który jest bardziej pewny.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Blackfyre
Explorer
Opcje

Dziękuję, tak właśnie zamierzałem zrobić. Zwrot już zgłosiłem i odeślę ten sprzęt z powrotem. 

0 Like
malgosia1244
Journeyman
Opcje
Dzień dobry, Podłączyłam telefon do ładowarki i telefon stracił kolory. Zdjęcia są czarnobiałe,oraz wszystkie ikonki. Dopiero co kupiłam ten telefon Samsung Galaxy a54. Jak przywrócić kolory w telefonie?
0 Like
Rogercc
Pioneer
Opcje
Sprawdź czy nie jest włączony przycisk ,,odwrócone kolory,, na górnej rozwijanej belce.