Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy A55 brzydkie selfie

(Temat utworzony: 18-09-2024 07:23 AM)
1328 Wyświetlenia
dziewczynazlasu
Pioneer
Opcje
Cześć!

Mam problem z kolorami na zdjęciach robionych przednią kamerką modelu A55. 

Selfie wychodzą z pomarańczowymi tonami na skórze, błękitnym odcieniem białek oka i bladymi ustami (wręcz sinymi).

Ton koloru ustawiłam jako naturalny. Twarze fotografowane tylną kamerką wypadają dużo bardziej naturalnie.

Czy da się coś z tym zrobić? Czy taka już kolej rzeczy, że im nowszy telefon, tym gorsze zdjęcia?😕

#a55 

0 Like
22 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cześć!
W zaznaczonym menu masz różne tryby kolorów i filtrów do wyboru. Może masz tam coś włączone lub wyłączone?Ja korzystam z naturalnego tonu kolorów i wszystkie filtry mam wyłączone lub ustawiane na oryginał. 1726648222948_1726648222942_0.jpg
0 Like
dziewczynazlasu
Pioneer
Opcje

Filtry mam wyłączone/oryginał . Ton neutralny. W zakładce "twarz -> ton" najmniej razi w oczy jak ustawię na - 4, tzn ten pomarańcz się wtedy nie wybija, ale z kolei usta i oczy wyglądają jeszcze bardziej trupio (blekitno-fioletowo)

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@dziewczynazlasu Spróbuj z resetem oraz w różnym naświetleniu. W moim przypadku zdjęcia wychodzą w różnych odcieniach w zależności od tego czy mam zwykłe żarówki, czy ledowe, czy też robię zdjęcia w świetle słonecznym. Przetestuj na zewnątrz w jakimś w miarę dobrze oświetlonym miejscu.

0 Like
dziewczynazlasu
Pioneer
Opcje
Reset nic nie dał, z resztą telefon mam od wczoraj (jeśli ma to jakieś znaczenie). Próbowałam właśnie przy oknie południowym na bezpośrednim świetle i tuż obok. Na zewnątrz w pełnym słońcu i w cieniu. Różnice są nieznaczne jeśli chodzi o efekt na skórze, która wygląda jak po pomarańczowym samoopalaczu🫠 W połączeniu z fioletową czerwienią wargową i oczami jak podczas sinicy, efekt jest rażąco nieestetyczny. Dodam, że kolory ekranu mam ustawione na najbardziej naturalne, jakie się da (i tak są zbyt nasycone wg mnie). Jak będę mieć później dostęp do WiFi to jeszcze sprawdzę jak zdjęcia wyglądają na innym urządzeniu
0 Like
Agah83
Journeyman
Opcje

Cześć, Mam ten sam problem i jestem mega załamana bo próbowałam już wszystkiego. Telefon mam od wczoraj i bardzo duże rozczarowanie jakością zdjęć, a przede wszystkim selfie na ktorych wyglądam jak topielica z sinymi ustami i szarymi oczami pomimo intensywnie zielonych z natury. To jest po prostu straszne. W życiu żaden z moich poprzednich telefonów nie robił tak okropnych zdjęć 

dziewczynazlasu
Pioneer
Opcje
Łączę się w bólu😪 Pisałam do Samsunga, na razie odpowiedzi brak. Czat niestety nie rozwiązał problemu, bo proponował opcje, których już próbowałam 😮💨
0 Like
dziewczynazlasu
Pioneer
Opcje
Sprawdzałam zdjęcia na innym, bardziej stonowanym ekranie, ale jest to samo. Zdjęcia robione instagramem - zero różnicy. Także myślę czy to nie kwestia wady aparatu 😒 Nie uśmiecha mi się odsyłać telefonu. Kurcze, nie po to kupuję nówkę u producenta żeby się bawić w odsyłanie i czekanie czy naprawią, czy uznają, że tak ma być 🙄 #rozgoryczenie
0 Like
Agah83
Journeyman
Opcje

Mam ten sam dylemat, tylko że ja kupiłam w sklepie stacjonarnym i raczej nie ma możliwości zwrotu bo mi się zdjecia nie podobają 🙄. Szukałam już jakiś aktualizacji, pisałam również na zagranicznych forach i nie tylko my mamy taki problem. Żebym ja to wiedziała wczesniej, że takie okropne zdjecia robi... W życiu bym go nie kupiła,  a najgorsze że przed zakupem oglądałam wiele recenzji itd i nikt nie miał zastrzeżeń do aparatu. A ja mam pod kazdym względem, to że robi okropne selfie to jedno ale dodatkowo bez ostrości.  Moje oczy na każdym są zblurowane . Nie wiem o co chodzi ale jestem bardzo zawiedziona tym zapkupem. 

Agah83
Journeyman
Opcje

Nie dość,  że dziwne kolory to rozmazane bez ostrości.  Porównywałam z innymi wczesniejszymi telefonami i ten wypada najgorzej. Już stary chinski POCO mojego syna robi o tysiąc kroć lepsze zdjecia niż ten najnowszy z serii A samsung.  Najgorszy zakup jakiego dokonałam jeśli chodzi o telefon