Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dźwięki sms i powiadomień przy podłączonym urządzeniu audio BT

(Temat utworzony: 15-06-2022 11:53 AM)
3304 Wyświetlenia
piotrcelinski
Student
Opcje

Jak ustawić odtwarzanie dźwięków otrzymania sms i powiadomień przez głośnik telefonu przy podłączonym urządzeniu audio BT? Obecnie mam tak, że przy podłączonej słuchawce BT tylko dzwonek połączenia przychodzącego odtwarza się na głośniku telefonu i na urządzeniu BT, a dźwięk przychodzącego sms i powiadomień tylko na urządzeniu BT. Chcę, aby dźwięki przychodzących smsów i powiadomień odtwarzały się na głośniku telefonu (przede wszystkim) i ewentualnie na podłączonym urządzeniu BT. Uwaga - nie chodzi mi o to, aby odłączyć urządzenie BT, tylko o to, aby przy podłączonej słuchawce lub głośnikach dźwięki smsów przychodzących odtwarzał telefon. Chodzi o A52s5G.

10 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@piotrcelinski Czy masz włączoną funkcję Osobny dźwięk aplikacji? Znajduje się ona: Ustawienia -> Dźwięki i wibracja -> Osobny dźwięk aplikacji. 

piotrcelinski
Student
Opcje

Niestety nie działa to w ten sposób. Podejrzewam, że przyczyną jest to, że dźwięk oznajmujący przyjście sms to jest powiadomienie, a nie media, a do tego przewidziany jest inny kanał dźwiękowy. Tak więc powracam do pytania w uproszczonej formie: czy kanał dźwiękowy powiadomień da się przekierować na kanał dźwiękowy dzwonka. Użyłem nazwy "kanał" jako określenie tego, czego głośność mogę regulować. Anyway dziękuję za chęć pomocy.

0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@piotrcelinski dobrze stwierdziłeś, że sygnały mają inny charakter - warto dodać, że urządzenia Bluetooth również obsługują urządzenia w różnych zakresach. Z jakim urządzeniem się łączysz? Może prześledzenie specyfikacji produktu coś wniesie (przykładowo, istnieją na rynku słuchawki do zastosowania tylko w rozmowach - nie odtwarzają muzyki). 

Sprawdź też na telefonie: Ustawienia > Połączenia > Bluetooth > Przycisk ustawień > Z tej pozycji skontroluj zezwolenia wydane urządzeniu. :smiling-face:

RMat
Apprentice
Opcje
Mam ten sam problem. Czy ktoś wie jak go rozwiązać? Pod przyciskiem ustawień (jak radził LukaszW) mam tylko 2 ustawienia: "połączenia" i "dźwięk" i oba są aktywne.
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@RMat jaki masz smartfon i z jakim urządzeniem próbujesz się połączyć?

RMat
Apprentice
Opcje
Galaxy A71 ale probowalem tez z Galaxy S20 FE 5G. Aktualnie podłączam JBL Tune205BT. Ale na zwykłych przewodowych jest ten sam problem.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@RMat @piotrcelinski  Być może tego, czego szukacie jest zapewnione przez aplikację z Galaxy Store "Sound Assistant". Po wejściu w nią trzeba wybrać "Ustawienia Zaawansowane", następnie "Alerty przez słuchawki" i zaznaczcie "Powiadomienie".

RMat
Apprentice
Opcje
@PatrykF dokładnie o to chodziło. Teraz można wyłączyć powiadomienia na słuchawkach i są tylko na telefonie. Serdeczne dzięki.
magdzik5847
First Poster
Opcje
Przy połączonym głośniku czy słuchawkach przez bluetooth słychać dźwięk powiadomień. Jak wyłączyć dźwięk powiadomień by nie przychodził na głośnik/słuchawki tylko na sam telefon? Czytałam, że jest możliwość w Sound Assistant ale nie ma wersji na mój telefon.

Samsung Galaxy M51
0 Like