15-06-2022 11:53 AM — edytowano 15-06-2022 12:01 PM
Jak ustawić odtwarzanie dźwięków otrzymania sms i powiadomień przez głośnik telefonu przy podłączonym urządzeniu audio BT? Obecnie mam tak, że przy podłączonej słuchawce BT tylko dzwonek połączenia przychodzącego odtwarza się na głośniku telefonu i na urządzeniu BT, a dźwięk przychodzącego sms i powiadomień tylko na urządzeniu BT. Chcę, aby dźwięki przychodzących smsów i powiadomień odtwarzały się na głośniku telefonu (przede wszystkim) i ewentualnie na podłączonym urządzeniu BT. Uwaga - nie chodzi mi o to, aby odłączyć urządzenie BT, tylko o to, aby przy podłączonej słuchawce lub głośnikach dźwięki smsów przychodzących odtwarzał telefon. Chodzi o A52s5G.
16-06-2022 04:37 PM
@piotrcelinski Czy masz włączoną funkcję Osobny dźwięk aplikacji? Znajduje się ona: Ustawienia -> Dźwięki i wibracja -> Osobny dźwięk aplikacji.
16-06-2022 07:35 PM
Niestety nie działa to w ten sposób. Podejrzewam, że przyczyną jest to, że dźwięk oznajmujący przyjście sms to jest powiadomienie, a nie media, a do tego przewidziany jest inny kanał dźwiękowy. Tak więc powracam do pytania w uproszczonej formie: czy kanał dźwiękowy powiadomień da się przekierować na kanał dźwiękowy dzwonka. Użyłem nazwy "kanał" jako określenie tego, czego głośność mogę regulować. Anyway dziękuję za chęć pomocy.
17-06-2022 01:28 PM
@piotrcelinski dobrze stwierdziłeś, że sygnały mają inny charakter - warto dodać, że urządzenia Bluetooth również obsługują urządzenia w różnych zakresach. Z jakim urządzeniem się łączysz? Może prześledzenie specyfikacji produktu coś wniesie (przykładowo, istnieją na rynku słuchawki do zastosowania tylko w rozmowach - nie odtwarzają muzyki).
Sprawdź też na telefonie: Ustawienia > Połączenia > Bluetooth > Przycisk ustawień > Z tej pozycji skontroluj zezwolenia wydane urządzeniu.
29-12-2022 10:22 AM
29-12-2022 05:54 PM
@RMat jaki masz smartfon i z jakim urządzeniem próbujesz się połączyć?
29-12-2022 06:02 PM
30-12-2022 05:20 PM
@RMat @piotrcelinski Być może tego, czego szukacie jest zapewnione przez aplikację z Galaxy Store "Sound Assistant". Po wejściu w nią trzeba wybrać "Ustawienia Zaawansowane", następnie "Alerty przez słuchawki" i zaznaczcie "Powiadomienie".
30-12-2022 05:40 PM
26-01-2024 03:41 PM