08-06-2020 12:17 PM
Witam, w nowym telefonie pojawia się problem z czujnikiem zbliżeniowym tj. po zakończeniu rozmowy i odsunięciu telefonu od głowy telefon nie zawsze się wybudza (przeważnie podczas dłuższych rozmów nie może się obudzić).
Próbowałem sprawdzać go poprzez: Telefon --> *#0*# --> Sensor --> ale zakrywam czujnik dłonią i niestety kolor nie zmienia się na zielony.
Widziałem, że w kilku kwestiach pada pytanie czy była przywracana kopia ze starego telefonu - tak, przenosiłem dane ze starego telefonu za pomocą Smart Switch.
08-06-2020 12:36 PM
@szymekx10, czy na wyświetlaczu masz założoną dodatkowę ochronę w postaci folii lub szkła. Zdarza się, że takie osłony zaburzają pracę czujnika. Sprawdź czy problem będzie występował w trybie bezpiecznym. Jeżeli tak to wykonaj hard reset, ale tym razem nie przywracaj kopii zapasowej ponieważ może zawierać błędy.
08-06-2020 12:40 PM
Nie nie posiadam niczego co mogłoby zasłaniać/utrudniać działanie czujnika.
Czyli mam rozumieć, że funkcja przesyłania danych ze starego telefonu może powodować problemu z działaniem nowego telefonu?
08-06-2020 12:43 PM
@szymekx10, dokładnie tak. Dosyć często zdarza się, że kopia zapasowa przywrócona ze starego telefonu może powodować nieprawidłową pracę nowego telefonu. Przed wykonaniem resetowania sprawdź jeszcze działanie czujnika w trybie bezpiecznym.