Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Culori ecran

(Subiect creat la: 05-11-2024 12:16 AM)
268 Vizualizări
Mekanioroś
Pioneer
Opțiuni
Salutare!
Eu am culorile setate pe natural deaorece culorile vii mă deranjează..având ochii albaștri mă ia durerea de cap și încep să văd blurat și toate culorile, nu știu dacă este neapărat de la culorile vii.
Voiam să zic că mereu când intru într-un joc sau de exemplu de instagram, culorile se schimbă brusc din cele naturale în cele vii, asta mă face foarte confuz, deoarece nu știu de ce face asta, am crezut că mi se pare, dar nu este așa, nu există o setare sau ceva care să pot fixa doar culorile naturale sau niște culori mai palide, sau spre exemplu o setare care să mă-mi proteje ochii, deoarece în ultimul timp am dureri de cap și mă ustură foarte tare ochii. 
Orice răspuns m-ar ajuta enorm. 
Mulțumesc!

14 Răspunsuri
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Salut, normal, atunci când setezi la " mod ecran " varianta " Natural", ar trebui sa rămână asa pe orice aplicație.
Eu unul nu am pățit asa ceva vreodată.
Cat despre o protectie a ochilor, poți activa " Protectie pentru confortul ochilor " din setari, afișaj.
Mekanioroś
Pioneer
Opțiuni
Mulțumesc. 😊
Rapha24
Legend
Opțiuni
Înțeleg perfect situația ta, și e o problemă frecventă pentru cei cu sensibilitate la culori intense. Există câteva opțiuni care te-ar putea ajuta să reduci intensitatea culorilor și să protejezi ochii:

1. Activează modul de protecție a ochilor: Majoritatea telefoanelor și laptopurilor au o setare pentru reducerea luminii albastre, numită adesea „Eye Comfort” sau „Night Mode”. Aceasta poate ajusta tonurile ecranului, făcând culorile mai calde și mai blânde pentru ochi.

2. Redu saturarea culorilor: În setările telefonului, dacă folosești Android, poți merge la Setări > Afișaj > Modul Culori. Aici ai opțiunea de a alege moduri de afișare ca „Natural” sau „Adaptive”, cu accent pe culori mai palide. De asemenea, pe telefoanele Samsung, poți alege și un mod monocrom sau unul mai puțin saturat.

3. Luminozitate și contrast: Ajustarea luminozității și a contrastului, fie din setările generale, fie din setările individuale ale aplicațiilor (unde e posibil), poate ajuta la reducerea oboselii ochilor.

4. Aplicații de filtrare a culorilor: Există aplicații terțe, cum ar fi „Twilight” sau „Blue Light Filter,” care permit filtrarea și ajustarea intensității culorilor și pot fi personalizate în funcție de sensibilitatea ta.

5. Ochelari cu protecție pentru lumina albastră: Dacă ai posibilitatea, poți folosi ochelari care blochează lumina albastră, reducând efectul culorilor vii asupra ochilor.

Aceste ajustări ar trebui să ofere un nivel mai mare de confort pentru utilizarea dispozitivelor.

Mekanioroś
Pioneer
Opțiuni
Mulțumesc. 🙏
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Multumeste-i AI-ului ca el ti-a raspuns 😂 😂 😂

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Sippy_Only
GrandMaster
Opțiuni
😂😂😂😂😂
Rapha24
Legend
Opțiuni
Atâta timp cât ajuți pe cineva nici nu cred că mai contează Sursa ! Toate bune !🙏😊
0 Aprecieri
Mădălina_
GrandMaster
Opțiuni
Poți activa modul întunecat, dar dacă problema persistă, ar fi bine să consulți și un medic oftalmolog.
Mekanioroś
Pioneer
Opțiuni
Mersi. 😊🙏
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Jocurile și unele aplicații folosesc în general culori mult mai saturate și acestea se văd mult mai vii chiar dacă este setat modul natural. Din câte văd și Instagram folosește culori stridente. Probabil cel mai tare te afectează acele culori pe fundalul alb.
Din păcate mare lucru nu poți face.
Încearcă să scazi luminozitatea la minimum la care vezi fără să forțezi ochii, activează permanent protecția pentru confortul ochilor și nu folosi telefonul în lumină ambientală slabă (noaptea cu becul stins, sau doar o veioza slabă).
Ce mai poți încerca, în Setări la Accesibilitate activează filtrul de culoare și pune portocaliu cu opacitate 20% (minim). Vezi dacă nu sunt ceva mai confortabile culorile (mai ales zonele albe), chiar dacă la început o să pară ciudată tenta de culoare pe care o are ecranul.
Dar cel mai important este să faci pauze dese de la privitul ecranului și să te uiți la o distanță mai mare (2-3 metri) vreo 20 de secunde.
Mekanioroś
Pioneer
Opțiuni
Mulțumesc.
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Salut!
Eu la "Mod ecran" am setat "Viu" si asa a ramas pe fiecare aplicatie, nepatind niciodata sa se schimbe in vreo aplicatie anume. 😉
Ca si sugestii iti recomand fie "Dark Mode", fie "Protectie pentru confortul ochilor".
Mekanioroś
Pioneer
Opțiuni
Se pare că sunt singurul căruia i se întâmplă asta, nu știu de ce face așa, inclusiv astăzi iar a făcut așa, totuși.
Mersi de sfat!
0 Aprecieri
ThePositiveMan
GrandMaster
Opțiuni
Cu drag! Tine cont de sfatul meu. 🙏 Posibil sa fie si vreo eroare. 😉