Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak reakcji na dotyk A72

(Temat utworzony: 09-04-2022 12:23 PM)
3533 Wyświetlenia
kinga1603
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

Co pewien czas telefon (Samsung A72) przestaje reagować na dotyk kiedy chcę kliknąć jakąś aplikacje albo przesunąć widok na inny ekran. Działa natomiast odlokowywanie i 3 główne dolne ikonki. Pomaga włączenie i wyłączenie telefonu... Jednak już zdarzyło mi się to kilkukrotnie i zastanawiam się nad powodem i jego całkowitym rozwiązaniem. Myślałam, że to wina aktualizacji, jednak już w tym okresie zrobiłam ich kilka i powód nie zniknął 😞 

Help!
Kinga

0 Like
9 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@kinga1603 Witam. Skoro pomaga wyłączenie na chwile telefonu. To proponuję zrobić reset telefonu, lub na początku samo wipe cache partition które nie usuwa danych.
freyon7
Journeyman
Opcje
A72 to jest zaniedbany model. Cały czas borykam się z problemem że kilka dni po formacie przestaje działać czujnik wilgoci i urządzenie można ładować nawet jeśli znajdowałoby się pod wodą. System nie blokuje ladowania dopóki nie wyłączymy tego modelu. Wtedy ladowanie jest poprawnie blokowane. Już od android 11 się to dzieje a 12 rozwaliła ten telefon calkowicie
0 Like
Members_NuNRjAg
Student
Opcje

Witam wszystkich, mam problem z telefonem i jego jak mi się wydawało przestającym działać dotykiem. Cały problem wziął się z nikąd kilka dni temu, chciałem zadzwonić i telefon nie reagował na dotyk, a klawisze boczne bez problemu. Wyłączałem i włączałem telefon, chwilę podziałał normalnie i znów brak reakcji na dotyk. Więc nie wiele myśląc w dość ekspresowym tempie przywróciłem ustawienia fabryczne, rozwiązało to problem na 2 godziny, dziś zobaczyłem że jak odblokowuje wzorem telefon, linia się zawiesza, cały telefon się zawiesza stąd moim zdaniem nie chodzi o dotyk. Idąc dalej, przeczytałem gdzieś na forum żeby wprowadzić telefon w stan awaryjny i sprawdzić czy dalej będzie się wieszał. Nie wiesza się działa normalnie, teraz moje pytanie jak znaleźć błąd ewentualnie aplikacje która zawiesza w ten sposób telefon

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Members_NuNRjAg Wiitam. Zazwyczaj za taką reakcje telefonu odpowiedzialne są aplikacje które mają niby ulepszyć nam telefon, bądź antywirusy. Zdarza się że niektóre gry też potrafią to zrobić. Musisz wykluczać sobie po kolei, bądź spróbować aplikacją Nice CatcheScreenshot_20220723-113647_Galaxy Store.jpg
Members_NuNRjAg
Student
Opcje

Ściągnąłem tą aplikację ale nie bardzo rozumiem jej działanie, robi coś więcej po za rejestrowaniem tego co robi telefon?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja osobiście wolę wykluczać aplikacje ręcznie. Wtedy mam większą pewność.

Celem Nice Catch jest sprawdzenie, które aplikacje wykorzystywały niektóre elementy telefonu. Będziesz mógł zobaczyć, które z nich wysłały powiadomienie na urządzenie, jakie aplikacje wprawiły telefon w wibracje, a także dowiedzieć się, czy jakaś aplikacja wysyła reklamy, nawet jeśli nie mamy jej otwartej. Jest to sposób na sprawdzenie, czy jakakolwiek aplikacja robi coś, czego nie powinna robić na naszym telefonie.
Interfejs tego modułu jest nie skomplikowany, chociaż jest dostępny tylko w języku angielskim. Jedyne, co będziemy musieli zrobić, to aktywować ten moduł w telefonie i wtedy będziemy mieli dostęp do wszystkich jego sekcji. Będziemy mogli zobaczyć, które aplikacje w telefonie mają dostęp m.in. do wibracji czy historii połączeń.
Jest to pomocne, jeśli chodzi o sprawdzenie, czy w naszym telefonie znajdują się aplikacje, które mają podejrzane zachowanie. Ten moduł może pomóc nam określić, czy jest to złośliwa aplikacja, czy też nie ma problemów z jakąś konkretną aplikacją. Możemy również zobaczyć zmiany w uprawnieniach, co jest kolejnym kluczowym aspektem do ustalenia, czy jest to niebezpieczne, czy nie.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy po przywróceniu ustawień fabrycznych przywracałeś również kopię zapasową? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. W takim wypadku najlepiej będzie ponownie zresetować telefon ale tym razem bez kopii.

dotyk
First Poster
Opcje
Nie działa. Kilka resetów całkowitych i nic.Mam tak samo. Tylko u mnie nie działaja żadne ikonki
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dotyk, w takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Poniżej znajdziesz wyszukiwarkę serwisów.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/