Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria 5000

(Temat utworzony: 03-04-2022 10:20 AM)
14587 Wyświetlenia
Lidka000000
Pioneer
Opcje
Witam czy jest jakaś metoda na baterię. Telefon nowy, więc chyba powinna z 2dni trzymać, a ja musze 2x na dobę ładować telefon. Dodam że on prawie cały czas leży. Jest mało użytkowany tj. Komunikator, jakas rozmowa i sprawdzenie FB. Zero gier, filmów, muzyki czy innych mocno wykorzystujących baterią rzeczy chodzi o model telefonu Samsung A53 5g. 
Może mieć na to wpływ ładowarka używam starej bo nie wiedziałam że w zestawie nie ma ładowarki. Czekam aż przyjdzie nowa ale to chyba nie powinno mieć wpływu na to jak bateria jest długo aktywna. 
Pozdrawiam 

519 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Lidka000000 Witam. Telefon jest nowy, więc bateria potrzebuje koło 2 tygodni na adaptacje ( kiedyś formatowanie) Musisz tylko pamiętać żeby nie dopuszczac do pelnego rozladowania i nie musi być ładowana nawet do 100% Pozdrawiam.
Lidka000000
Pioneer
Opcje
Co znaczy kiedyś formatowanie?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dawne baterie musiałaś rozładować do 0 i ładować przez 12-14godz 2-3razy żeby się sformatowała w nowych się już tego nie robi.
Lidka000000
Pioneer
Opcje
Ok, ale po tych 2 tyg. jak mi się już zaadaptuje bateria i jakby się jakimś cudem rozładowała na full, to chyba się nic nie stanie?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Spokojnie nic się nie stanie. Zawsze się może tak zdarzyć że się rozładuje telefon do zera. Poprostu nowe baterie tego nie lubią. Twoja ładowarką tez możesz spokojnie sobie ładować. Trzymanie baterii tez ma wpływ na wiele rzeczy zależy jak intensywnie używamy telefon. Na pewno z każdym ładowaniem powinna trzymać dłużej.
Lidka000000
Pioneer
Opcje
To super, bo zdziwiło mnie że nowy telefon trzyma krócej na baterii niż stary kilkuletni. Bardzo się cieszę że będzie coraz lepiej.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zawsze tak jest. Wszystko potrzebuje czasu, więc spokojnie na pewno będzie trzymać tak jak powinna.
Lidka000000
Pioneer
Opcje
Dziękuję za pomoc
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam