Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android 11 w A10 i A70

(Temat utworzony: 23-10-2021 06:56 PM)
536 Wyświetlenia
zelazma13
Apprentice
Opcje

Witam czy warto aktualizować do Androida 11 bo w A70 jak zaktualizowalem do 10 to musialem tel do naprawy oddać a w przypadku A10 pytam bo moja mama ma A10 i nie wiem czy warto ?

W sumie mam jeszcze jedno pytanie czy jesli mam androida 9 w a70 gdyż aktualizacja do 10 psuję mi telefon to czy po zainstalowaniu 10 i odrazu 11 nic nie bedzie się dziać ?

8 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@zelazma13  1. Wszystko zależy czy chcesz mieć nowe funkcjonalności na telefonie oraz nie przeszkadza Ci stary (słaby) poziom bezpieczeństwa urządzenia.

2. Z czym dokładnie był problem po aktualizacji ?

0 Like
zelazma13
Apprentice
Opcje
Konkretniej jesli chodzi o a70 po aktualizacji z 9 do 10 telefon się przegrzewał wyłączał się ładowanie nie działało tak jak powinno no generalnie jeden wielki dramat dlatego korzystam z and 9 a no i w sumie największy błąd to że nie dało się pobrać żadnej nowej aktualizacji bo wyskakiwał błąd podczas instalacij więc dlatego pytam .
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@zelazma13 A po aktualizacji wykonałeś chociaż zabieg wipe cache partition, albo lepiej przywróciłeś urządzenie do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii ? 

0 Like
zelazma13
Apprentice
Opcje
Oczywiście wielokrotnie i za każdym razem to samo udalo mi sie naprawić telefon pobierając stare oprogramowanie czyli android 9 i wtedy wszystko działało ale jak zainstaluję androida 10 to telefon do kosza
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Dziwna sytuacja, ponieważ z tego co pamiętam na forum pojawiały się posty dotyczące problemów po aktualizacji do Androida 10.  Zazwyczaj wystarczyło, jednak przywrócić telefon do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej i wszystko wracało do normy.  

0 Like
zelazma13
Apprentice
Opcje
Nie wiem o co chodzi z tym ale bylem mega wkurzony kiedy okazało się że po zainstalowaniu nowego oprogramowania które powinno działać dobrze okazuję się że gdybym nie miał większej wiedzy to albo zapłacił bym za naprawdę albo uznał ze telefon nadaję się do kosza ehh w każdym bądź razie chyba nie bende ryzykować ponownymi problemami i zostane na android 9 🥺
0 Like
Dolan
Voyager
Opcje
Nie warto. A10 to bardzo stary i budżetowy model, będzie to bardzo mulić.
Świdzio
Journeyman
Opcje
Android 11 to dno. Wiele funkcji nie działa po aktualizacji. Opieram się telefonem s10 plus .