17-04-2019 08:48 PM – ostatnio edytowany 29-05-2020 12:14 PM przez EwaK
Cześć. Telefon Samsung Galaxy A6 2018. Otóż problem polega na tym, że nie działa dźwięk multimediów. Wszystkie inne dzięki działają normalnie. Na pasku z głośnoscia wszystkie są na niebiesko, a pasek głośności multimediów na pomarańczowo, a wcześniej tak nie było. Ktoś wie o co chodzi?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
18-04-2019 10:08 AM
@Romdooon, być może uszkodzeniu uległo gniazdo słuchawkowe, które błędnie informuje telefon o tym, że są podłączone słuchawki. Obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Dla pewności możesz jeszcze wykonać przywracanie ustawień fabrycznych, ale jeżeli problem będzie występował w dalszym ciągu to konieczna będzie naprawa gniazda w serwisie.
17-04-2019 09:19 PM
@Romdooon, Od kiedy problem ten zaczął występować ? Czy w ostatnim czasie instalowałeś jakieś nowe aplikacje ?
Na początek spróbuj wykonać soft reset urządzenia.
17-04-2019 09:24 PM
@Romdooon, pomarańczowy pasek pojawia się u mnie w momencie kiedy mam podłączone słuchawki i siła dźwięku jest ustawiona powyżej 70-80%. Czy masz podłączone jakieś akcesorium Bluetooth do telefonu? Spróbuj wyłączyć BT i sprawdź czy problem występuje w dalszym ciągu.
18-04-2019 09:58 AM
BT wyłączony, nie mam nic podłączone. Nie instalowałem też żadnych aplikacji. Na słuchawkach wszystko działa normalnie.
18-04-2019 10:08 AM
@Romdooon, być może uszkodzeniu uległo gniazdo słuchawkowe, które błędnie informuje telefon o tym, że są podłączone słuchawki. Obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Dla pewności możesz jeszcze wykonać przywracanie ustawień fabrycznych, ale jeżeli problem będzie występował w dalszym ciągu to konieczna będzie naprawa gniazda w serwisie.
12-12-2021 07:59 PM
Tak napisał kolega. Uszkodzone jest gniazdo słuchawek i telefon myśli że są podłączone. W moim przypadku zostało lekko zalane wodą. Wyłączyłem telefon napryskałem do gniazda spray do czyszczenia styków powtórzyłem to kilka razy później przeczyscilem wacikiem A na koniec nasączyłem go sprayem i wsadzilem w gniazdo na parę minut. Może i miałem farta ale pomogło i
12-12-2021 08:02 PM
Tak jak napisał*
17-11-2022 12:49 AM
17-11-2022 05:11 PM
@Joanna_456 Hej! Masz możliwość sprawdzenia innych słuchawek z tabletem? Jakichkolwiek, nawet używanych/pożyczonych od innej osoby?
Jeżeli to nowy tablet, to sprawdź też czy masz najnowszą wersję systemu. Jeżeli nie - zaktualizauj, zrestartuj tablet i spróbuj ponownie.