Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A6] Zepsuty dźwięk multimediów

(Temat utworzony: 17-04-2019 08:48 PM)
15261 Wyświetlenia
Romdooon
First Poster
Opcje

Cześć. Telefon Samsung Galaxy A6 2018. Otóż problem polega na tym, że nie działa dźwięk multimediów. Wszystkie inne dzięki działają normalnie. Na pasku z głośnoscia wszystkie są na niebiesko, a pasek głośności multimediów na pomarańczowo, a wcześniej tak nie było. Ktoś wie o co chodzi?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Romdooon, być może uszkodzeniu uległo gniazdo słuchawkowe, które błędnie informuje telefon o tym, że są podłączone słuchawki. Obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Dla pewności możesz jeszcze wykonać przywracanie ustawień fabrycznych, ale jeżeli problem będzie występował w dalszym ciągu to konieczna będzie naprawa gniazda w serwisie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Romdooon, Od kiedy problem ten zaczął występować ? Czy w ostatnim czasie instalowałeś jakieś nowe aplikacje ?

Na początek spróbuj wykonać soft reset urządzenia.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Romdooon, pomarańczowy pasek pojawia się u mnie w momencie kiedy mam podłączone słuchawki i siła dźwięku jest ustawiona powyżej 70-80%. Czy masz podłączone jakieś akcesorium Bluetooth do telefonu? Spróbuj wyłączyć BT i sprawdź czy problem występuje w dalszym ciągu.

Romdooon
First Poster
Opcje

BT wyłączony, nie mam nic podłączone. Nie instalowałem też żadnych aplikacji. Na słuchawkach wszystko działa normalnie.

0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Romdooon, być może uszkodzeniu uległo gniazdo słuchawkowe, które błędnie informuje telefon o tym, że są podłączone słuchawki. Obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Dla pewności możesz jeszcze wykonać przywracanie ustawień fabrycznych, ale jeżeli problem będzie występował w dalszym ciągu to konieczna będzie naprawa gniazda w serwisie.

bakus888
First Poster
Opcje

Tak napisał kolega. Uszkodzone jest gniazdo słuchawek i telefon myśli że są podłączone. W moim przypadku zostało lekko zalane wodą. Wyłączyłem telefon napryskałem do gniazda spray do czyszczenia styków powtórzyłem to kilka razy później przeczyscilem wacikiem A na koniec nasączyłem go sprayem i wsadzilem w gniazdo na parę minut. Może i miałem farta ale pomogło i 

0 Like
bakus888
First Poster
Opcje

Tak jak napisał*

0 Like
Joanna_456
First Poster
Opcje
Tablet Samsung A8, dźwięk działa. Po podłączeniu słuchawek akg przewodowych dźwięk się zacina. Sprzęt dopiero co kupiony 😕 Słuchawki podłączone do telefonu działają bez zarzutu.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Joanna_456 Hej! Masz możliwość sprawdzenia innych słuchawek z tabletem? Jakichkolwiek, nawet używanych/pożyczonych od innej osoby?

Jeżeli to nowy tablet, to sprawdź też czy masz najnowszą wersję systemu. Jeżeli nie - zaktualizauj, zrestartuj tablet i spróbuj ponownie.

0 Like