Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Galaxy A80 Adapter Type C Jack 3.5mm

(Temat utworzony: 01-10-2019 01:38 PM)
4436 Wyświetlenia
Bambadam
First Poster
Opcje

Witam. Szukam adaptera z type C na Jack 3.5mm który działa w Galaxy A80. Wszystkie jakie miałem w domu są nie obsługiwane (raczej z firm typu no name).

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bambadam, na największym serwisie aukcyjnym pojawił się pierwszy sprzedawca, który oferuje adapter Samsung EE-UC10JUWEGWW.

Samsung-adapter.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bambadam, Całkiem możliwe jest, że Galaxy A80 wymaga adaptera jack typu DAC a to oznacza, że zwykłe przejściówki nie będą działać.

Niestety Samsung jeszcze oficjalnie nie sprzedaje w Polsce tego typu adaptera.

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bambadam, na największym serwisie aukcyjnym pojawił się pierwszy sprzedawca, który oferuje adapter Samsung EE-UC10JUWEGWW.

Samsung-adapter.jpg

Aniaka
Apprentice
Opcje

Dostałam taki adapter w zestawie z tabletem i spełnia swoją funkcję bez zastrzeżeń. Natomiast gdy próbuję przez niego podłączyć jakiekolwiek urządzenie na kabel z telefonem Galaxy Note10 za każdym razem pojawia się komunikat: Podłączone urządzenie USB nie jest obsługiwane... 😔

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aniaka  Witam 

To dokładnie taki sam adapter jak powyżej?

Gdzie został zakupiony?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aniaka, Z jakim modelem tabletu był dostarczony ten adapter ? Na przykład do Galaxy Tab S5e był dodawany zwykły analogowy adapter, który nie zadziała z Note 10. Ten telefon wymaga adaptera typu DAC o oznaczeniu EE-UC10J. Fizyczna różnica polega na trochę krótszej wtyczce w modelu analogowym i napisie "Anaglog" na srebrnej części, więc można łatwo je odróżnić.

20221113_183526.jpg

Aniaka
Apprentice
Opcje

@kamil40013  dokładnie tak jak napisałeś 😊 do S5e dołączono adapter z napisem analog... Dzięki wielkie za pomoc! Już myślałam że problemem jest telefon, bo akurat kupiłam używany. 

Aniaka
Apprentice
Opcje

 Mam już właściwy adapter, ale niestety nie rozwiązało to problemu... Nadal nie jestem w stanie korzystać ani ze słuchawek ani z głośników. Po podłączeniu pojawia się jedynie opcja odpalenia odtwarzacza muzyki ale leci ona z telefonu a nie z podpiętych urządzeń. Czy to może być kwestia ustawień? 🤔

Screenshot_20221116-165616_Android System.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aniaka, Masz możliwość sprawdzenia adaptera z innym telefonem ? Powinien on działać od razu po podłączeniu bez zmiany ustawień.

0 Like
Aniaka
Apprentice
Opcje

Sprawdziłam z tabletem i działa bez problemu. 

0 Like