Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A53 brak koloru czerwonego jest tylko pomarańczowy inne kolory mdłe poza niebieskim żadne regulacje koloru nic nie zmieniają

(Temat utworzony: 29-08-2022 07:00 PM)
1388 Wyświetlenia
DGKrak
First Poster
Opcje

A53A53A71A71Mi Note 10 LiteMi Note 10 LiteS10S10

0 Like
24 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Members_LPPI03a Witam. Trochę to dziwne żeby A53 z ekranem Super AMOLED miał blade kolory? Proponuję zrobić pełen reset telefonu i ustawić go od początku.
0 Like
DGKrak
First Poster
Opcje
Robiłem pełny reset wipe cache wipe cały telefon w sklepie jak się weźmie do ręki a53 i np s21fe albo s21 to tam jest poprawna czerwień tutaj nic nie pomaga żadne ustawienia resety obstawiam że to wina ekranu superamoled na amoled plus i dynamic jest piękna czerwień na s10 i a71 które nam w domu
0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@DGKrak, jeśli podejrzewasz problem techniczny, a zrobione przez Ciebie resety nie pomogły, stwierdzam, iż pozostaje diagnostyka serwisowa.

0 Like
macgyver123
Explorer
Opcje
Oddaj do serwisu. Ewidentnie ekran do wymiany.
0 Like
DGKrak
First Poster
Opcje

Problem jest taki że w sklepie Media Markt na wystawionych A53 jest dokładnie to samo a na leżącym obok np M32 poprawna czerwień na A52 to samo co na A53  obejrzałem wczoraj 10 telefonów samsunga pytanie czy to kwestia ekranu czy oprogramowania i ustawienia wyświetlania czerwieni w systemie czy np matryca nie obsługuje szerszej palety barw bo mamy w telefonach Samsunga obecnie Super Amoled, Amoled+, Amoled Dynamic i Amoled Dynamic 2X 

0 Like
xMrTEDx
First Poster
Opcje

I jak? Udało się rozwiązać tę sprawę? Bo mam ten sam problem w nowym telefonie...

0 Like
FaoT
Pathfinder
Opcje
Cześć. Mam problem z ekranem w moim S10+ a mianowicie jest tak bardzo wyblakly kolory są w takiej słabej rozdzielczości pomimo że nic nie zmieniałem nic nue ruszałem. Żadne zmiany w ustawieniach nic nie pomagają, wipe robiłem,  nigdzie go nie  naciskałem ani na słońcu nie wypalałem. Ktoś miał podobny przypadek?  Co robić jak żyć. 
0 Like
FaoT
Pathfinder
Opcje
Screeny w załączeniu Screenshot_20220829-185348_Settings.jpgScreenshot_20220829-185224_One UI Home_42185_1661791944.jpg
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, czy może Pan wstawić tutaj zdjęcie ?

Zobaczyłbym jak to wygląda