Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

A52s 5G. Dźwięk klawiatury wybierania w telefonie.

(Temat utworzony: 01-04-2022 01:12 PM)
3925 Wyświetlenia
Grzegorz-P
Apprentice
Opcje

Dotyczy telefonu Galaxy A52s 5G. Wprowadzanie tonowe na klawiaturze wybierania telefonu.

1. Przy wprowadzaniu numeru telefonu na klawiaturze wybierania w aplikacji Telefon jest słyszany jeden piskliwy dźwięk o jednakowym tonie dla wszystkich klawiszy. Jak uruchomić dźwięki tonowe podczas wprowadzania numeru? W ustawieniach -> „Dzwonek i alerty połączeń”->można tylko włączyć / wyłączyć „Dźwięk przy naciśnięciu klawiszy”.
  2. Analogiczna sytuacja występuje podczas połączenia telefonicznego gdy jest konieczność tonowego wprowadzenia cyfr z klawiatury w aplikacji Telefon.  Brak możliwości wprowadzenia tonowego cyfr podczas połączenia telefonicznego w aplikacji Telefon gdyż dla wszystkich klawiszy jest dźwięk o jednakowym tonie.

Proszę o wskazanie sposobu włączenia tonowego wprowadzania numeru telefonu / cyfr z klawiatury wybierania w aplikacji Telefon.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Grzegorz-P
Apprentice
Opcje

Niestety żadne z zaproponowanych rozwiązań się nie sprawdziło. Chociaż miałem aplikacje Wiadomości od Goole ale to nie było źródłem problemu.

Rozwiązanie.

Ustawienia -> Dźwięki i wibracja -> Dźwięk systemowy -> wybrać „Galaxy”

Ja miałem „Rozrywka” i w tym był problem. Zapewne sam to kiedyś ustawiłem ale nie byłem świadomy że zmieni to dźwięk klawiatury wybierania w aplikacji Telefon.

Dziękuję wszystkim za zaangażowanie i propozycje rozwiązania.

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
7 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Grzegorz-P Witam. Nie ma takiej możliwości jest poprostu ton jednakowy na wszystkich klawiszach. Chyba że jest jakaś zewnętrzna aplikacja.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzegorz-P  wybieranie tonowe powinno działać automatycznie,

HRadek
Explorer
Opcje
Miałem tak samo na A52 4G. Jednak po ostatniej aktualizacji z 22 marca z poprawkami bezpieczeństwa dźwięki wybierania tonowego wróciły. Spróbuj może wyczyścić pamięć podręczną aplikacji telefon.
0 Like
Grzegorz-P
Apprentice
Opcje

Mam zainstalowane aktualizacje z 17 marca 2022. Wyczyszczenie pamięci podręcznej aplikacji telefon nie pomogło. 

0 Like
HRadek
Explorer
Opcje
A jaką aplikację wiadomości masz ustawioną jako domyślną, od Google, czy też od Samsunga? Ustaw jako domyślną aplikację Samsunga i wyłącz tę od Google, a następnie wyłącz i włącz telefon. Może to coś pomoże przed zalecanym przez moderatorów zrobieniem wipa
0 Like
HRadek
Explorer
Opcje
Oczywiście aplikacja Telefon też musi być od Samsunga.
0 Like
Rozwiązanie
Grzegorz-P
Apprentice
Opcje

Niestety żadne z zaproponowanych rozwiązań się nie sprawdziło. Chociaż miałem aplikacje Wiadomości od Goole ale to nie było źródłem problemu.

Rozwiązanie.

Ustawienia -> Dźwięki i wibracja -> Dźwięk systemowy -> wybrać „Galaxy”

Ja miałem „Rozrywka” i w tym był problem. Zapewne sam to kiedyś ustawiłem ale nie byłem świadomy że zmieni to dźwięk klawiatury wybierania w aplikacji Telefon.

Dziękuję wszystkim za zaangażowanie i propozycje rozwiązania.

Pozdrawiam

0 Like