Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Telefon po aktualizacji tnie się

(Temat utworzony: 03-04-2022 09:21 PM)
791 Wyświetlenia
rath
Navigator
Opcje
Podczas długiego już używania mojej A70, raczej nigdy nie spotykałem tego typu problemów, lecz po ostatniej aktualizacji bezpieczeństwa telefon mam wrażenie że mocniej się grzeje (czuć to przez etui, wcześniej nie było to odczuwalne) No i właśnie wspomniane wyżej ścinki, w wielu przypadkach mam wrażenie że telefon reaguje z widocznym opóźnieniem, nawet w przypadku kliknięcia klawisza bocznego, aby włączyć ekran, dodatkowo w pewnych momentach widać wyraźnie cięcie się animacji, co zrobić żeby pozbyć się tych problemów, ewentualnie jak odinstalować aktualizacje? 

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Aktualizacji nie odinstalujesz.
Najpierw wykonałbym wipe cache partition.
Dodatkowo w ustawieniach masz coś takiego jak pielęgnacja urządzenia. Po wejściu w tę opcję kliknij na OPTYMALIZUJ, podobnie w opcja (również w pielęgnacji urządzenia) RAM, po wejściu będzie przycisk CZYŚĆ TERAZ.
Powinno pomóc.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
rath
Navigator
Opcje
pomogło, dodatkowo użyłem jeszcze Good Guardians, i jest już tak jak było 😀

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Aktualizacji nie odinstalujesz.
Najpierw wykonałbym wipe cache partition.
Dodatkowo w ustawieniach masz coś takiego jak pielęgnacja urządzenia. Po wejściu w tę opcję kliknij na OPTYMALIZUJ, podobnie w opcja (również w pielęgnacji urządzenia) RAM, po wejściu będzie przycisk CZYŚĆ TERAZ.
Powinno pomóc.
And77
Navigator
Opcje
W moich kilku poprzednich samsungach po 2,3 latach ich używania właśnie ostatnie pobrane aktualizacje powodowały podobne objawy.
rath
Navigator
Opcje
Dla mnie pierwsza taka sytuacja, pomimo że jestem wiernym klientem samsunga, który raczej trzyma telefon dość długo, pierwszy raz coś takiego spotkałem, I szczerze się zaskoczylem, spróbuję w różne sposoby mu pomóc, a w ostateczności poprostu zresetuje
Rozwiązanie
rath
Navigator
Opcje
pomogło, dodatkowo użyłem jeszcze Good Guardians, i jest już tak jak było 😀
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Cieszę się.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rath  Czyli ostatecznie pomógł reset urządzenia?

macgyver123
Explorer
Opcje
Daj znać co pomogło, wipe cache ?
0 Like
GringoSan
Journeyman
Opcje
Z czego dokładnie skorzystałeś w tym good Guardians??
Galaxy app boosters?
Memory Guardian?
0 Like
rath
Navigator
Opcje
App Booster
0 Like