Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A52 menu ustawienia

(Temat utworzony: 01-10-2022 10:11 PM)
416 Wyświetlenia
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Zauważyłem coś dziwnego i nie wiem jak to się zrobiło. A mianowicie w menu powiadomienia potem zaawansowane potem rozmowy mam kontakt z książki telefonicznej i pytanie jak on tam trafił.?
3 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matinek, W dużym skrócie dzieje się tak, ponieważ dla tej konwersacji masz włączoną lub miałeś włączoną funkcję bąbelków czatu. Kontakt możesz usunąć z tej listy, klikając w niego, a następnie wybierając pozycję Ustaw jako nie-rozmowę

Screenshot_20221001_231821_Settings.jpg

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Doszedłem już rano na swiezy umysł ha ha, nie jest tak jak piszesz po pierwsze nie dało się w żaden sposób usunąć tego po drugie napewno nie było ani czatu ani bąbelków .
U mnie było to spowodowane tym że kiedyś robiłem próby innego dzwonka do tej danej osoby w sms ale co dziwne wróciłem spowrotem na ten co był wcześniej tylko ze wybrałem go ręcznie a telefon uznał to za zmianę a trzeba było nie wybierać starego ręcznie tylko reset zrobić. Ogólnie to to menu w tych nowych telefonach jest zbytnio zakręcone , mogło by być prostrze bo już sam producent od za dużej ilości zbędnych opcji się zakręca. Tam gdzie mogło by być prościej to nie jest a tam gdzie powinno być trudniej jest zbyt prosto.
Przykład jeden który od dawna mnie wkurza w telefonach samsunga kiedyś tak nie było a mianowicie przy ustawianiu dzwonka połączeń i po wybraniu konkretnego jest brak opcji potwierdź co uważam za słabe. A to z tego względu że np ktoś wchodzi w menu bo chce zmienić dźwięk przesłuchuje kilkadziesiąt dzwonków i powiedzmy nie zdecydował się i wychodzi z menu na ostatnio odsłuchanym. A potem zdziwienie że ma zmieniony bo ***** system nie ma potwierdzenia tylko zapisuje to w co sie kliknęło ostatnio. Według mnie to jest źle tozwiazane jak i wiele innych pozycji w menu jest tego mnóstwo niestety na minus.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Matinek, Masz rację. Zmiana dźwięku dla danej konwersacji też powoduje pojawienie się kontaktu w zakładce Rozmowy. Czyli można uzyskać ten efekt na różne sposoby. Co do usunięcia kontaktu z listy, to się nie zgodzę. Niezależnie z jakiego powodu kontakt trafił na tę listę, to można go było usunąć zgodnie z tym, co przedstawiłem na zrzucie ekranu. Pewne rozbieżności mogą wynikać z różnic w oprogramowaniu. Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem.