Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A52 bootloop

(Temat utworzony: 20-10-2022 07:22 PM)
2291 Wyświetlenia
tomeeek07
Explorer
Opcje
Cześć, ostatnio chciałem zrestartować Samsunga A52 i telefonu wpadł w bootloopa. Pomogło dopiero wejście w menu serwisowe i przywrócenie do ustawień fabrycznych. Czy to normalne w tym telefonie? Dodam, że to nówka ze sklepu. Teraz nie wiem, czy przy następnym restarcie nie będzie znowu tego samego... 🙄
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Spokojnie to sie zdarza raz na jakiś czas przy błędzie oprogramowania.(aktualizacja to poprawi zazwyczaj) Może być tak że już Ci się więcej nic takiego nie przydarzy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

26 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@tomeeek07 Witam. Raz na jakiś czas może zdarzyć się taki przypadek, nie ma się czego obawiać.
tomeeek07
Explorer
Opcje
No ale jak to naprawić żeby nie musieć przywracać ustawień fabrycznych?
0 Like
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Spokojnie to sie zdarza raz na jakiś czas przy błędzie oprogramowania.(aktualizacja to poprawi zazwyczaj) Może być tak że już Ci się więcej nic takiego nie przydarzy.
KubusHej
Apprentice
Opcje

Siemka, dostałem oficjalna aktualizacje do androida 13 do telefonu Samsung a71 z salonu plusa. Nie myslac dużo puściłem ją do pobierania i instalowania, wszystko przebiegło wzorowo. Telefon po kilku chwilach uruchomił się na androidzie 13. Wszystko działa płynnie itd. Problem zaczął pojawiać się w momencie gdy poziom baterii spadnie do zera. Telefon wpada w bootloopa podczas próby uruchomienia, dajmy że naładuje na szybko do 5% gdyż używam Navi w trasie i podczas uruchamiania nie da się go włączyć, podczas uruchamiania telefonu ładuje się normalnie logo, lecz po chwili gdy ekran się już ściemni i pulsuje logo samsung Telefon co jakieś 15, 20 sekund raz zawibruje i tak w kółko, potrafi się zresetować ale dalej wpada w ten sam tryb. Udalo sie jakos wejsc w tryb download, pobrałem i zainstalowałem najnowszy soft bez brandu operatora gdyż gwarancja i tak się skończyła, łudziłem się że to wszystko naprawi, wszystko od nowa konfigurację itd. Niestety wczoraj również Telefon mi padł i ponownie był ten sam problem, już szykowałem kabel, softa, ale jakimś cudem z bólem się uruchomił, a po uruchomieniu komunikat, coś w stylu powazny problem z oprogramowaniem podczas uruchomienia telefonu czy coś podobnego, jeśli problem się powtarza znajdź aktualizacje. Niestety nic nowszego nie ma. Miał ktos podobny problem, bądź sam support jest w stanie odpowiedzieć coś prócz "trzeba czekać na latke"?

OneUi: 5.0
Wersją Androida: 13
Aktualizacja zabezpieczeń 01.10.22
A715FXXU8DVK1
0 Like
KubusHej
Apprentice
Opcje
Oto komunikat po uruchomieniuScreenshot_20221231_121213_One UI Home_1000000041_1672485133.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli jest to problem po stronie oprogramowania to zapewne poprawka pojawi się w niedługim czasie. Warto zgłosić ten błąd za pomocą aplikacji Samsung Members. Jeżeli jednak kolejne aktualizacje tego nie rozwiążą to możliwe, że wystąpiła jakaś usterka sprzętowa a w takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak zgłosić błąd do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

KubusHej
Apprentice
Opcje
Na a12 nie było problemu
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KubusHej, pozostaje zatem zgłosić błąd i oczekiwać na poprawkę.

0 Like
3cho
Navigator
Opcje
Witam 
Samsung a54 nie chce się uruchomić 
Czy ktoś może wie czy mogę coś z tym zrobić? Coś spróbować? 

image

0 Like