Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A50] Samsung Galaxy A50 - przegrzanie ogniwa ?

(Temat utworzony: 17-11-2019 12:49 AM)
38869 Wyświetlenia
Lisekekek
Apprentice
Opcje

Witam.

Dzisiaj mój Galaxy A50 przeszedł samego siebie, 

mianowicie telefon leżąc na  biurku dał znać komunikatem że "się przegrzewa" po czym się wyłączył, próby uruchomienia go ponownie spełzły na niczym po powrocie do domu z pracy podłączyłem go do oryginalnej ładowarki przy użyciu oryginalnego kabla a mym oczom ukazał się nieprzyjemny widok czyli alert o przegrzewającym się ogniwie - jak mniemam, czyli ikonka termometru wewnątrz trójkąta na środku ekranu a u dołu przekreślony kabel USB - oczywiście go odłączyłem stosując się do tej ikonki a telefon od tamtej pory nie daje znaku życia... Ostatnio wgrała się chyba najnowsza  aktualizacja softu z kilkoma poprawkami, ale nie pamiętam wersji. Są jakieś szanse na ponowne jego uruchomienie czy pora się z nim po 5 miesiącach pożegnać ? :smiling-face-with-horns:Tak to wygląda po podpięciu pod USB...Tak to wygląda po podpięciu pod USB...

0 Like
Przejdź do rozwiązania
23 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli uszkodzi się czujnik wilgoci to będzie Pani miała problem z ładowaniem ponieważ telefon będzie informował o wilgoci w porcie ładowania. Jeśli uszkodzi się czujnik temperatury telefon będzie informował że temperatura jest zbyt wysoka, lub zbyt niska. Oczywiście też w takim przypadku odłączy nam ładowanie a w skrajnych przypadkach wyłączy aplikacje, lub w ostateczności całkiem telefon. Nie ważne czy stłuczenie ekranu jest niewielkie. To jest Amoled i przy jego rozklejaniu bardzo duza szansa zeby pękł. Wiec raczej żaden Technik nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności i żeby z pensji odjęli mu 400zl. Co innego jeśli usługa jest odpłatna.
Antekxd7
First Poster
Opcje
Wiesz co mi się też z takim Samsungiem stało to samo najpierw się normalnie ładuje ładuje i nagle to samo i też szkoda po fajny No że mam nowy ale to jest taki trochę gorszy ale mam lepszy na szczęście
0 Like
Ziutka12
First Poster
Opcje
Witam , mam podobny problem.
Czy warto jest udać się do serwisu?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ziutka12, Jeśli telefon wyświetla ikonę termometru, a w rzeczywistości posiada normalną temperaturę, to jak najbardziej należy udać się do serwisu

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/