Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A50] Samsung Galaxy A50 - przegrzanie ogniwa ?

(Temat utworzony: 17-11-2019 12:49 AM)
38848 Wyświetlenia
Lisekekek
Apprentice
Opcje

Witam.

Dzisiaj mój Galaxy A50 przeszedł samego siebie, 

mianowicie telefon leżąc na  biurku dał znać komunikatem że "się przegrzewa" po czym się wyłączył, próby uruchomienia go ponownie spełzły na niczym po powrocie do domu z pracy podłączyłem go do oryginalnej ładowarki przy użyciu oryginalnego kabla a mym oczom ukazał się nieprzyjemny widok czyli alert o przegrzewającym się ogniwie - jak mniemam, czyli ikonka termometru wewnątrz trójkąta na środku ekranu a u dołu przekreślony kabel USB - oczywiście go odłączyłem stosując się do tej ikonki a telefon od tamtej pory nie daje znaku życia... Ostatnio wgrała się chyba najnowsza  aktualizacja softu z kilkoma poprawkami, ale nie pamiętam wersji. Są jakieś szanse na ponowne jego uruchomienie czy pora się z nim po 5 miesiącach pożegnać ? :smiling-face-with-horns:Tak to wygląda po podpięciu pod USB...Tak to wygląda po podpięciu pod USB...

0 Like
Przejdź do rozwiązania
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@karolina-nnnn  Jeśli nie zgadzasz, się z decyzją serwisu pozostaje Ci dział reklamacji.

Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

Andrewolo
Apprentice
Opcje
Nawet nie weryfikowałem co zostało wymienione ale otrzymałem dokument z taką informacją i to sprawdzę.
karolina-nnnn
Apprentice
Opcje

@vdsl2 Taki mam zamiar, moim zdaniem to wada techniczna. Wiem, że do telefonu nie dostała się wilgoć i jeżeli nie zostanie naprawiony lub wymieniony zgłaszać to będę to zgłaszać wszędzie, gdzie trzeba i obsługę też. Dziękuje za opinie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@karolina-nnnn  Nie jesteś stanie udowodnić kiedy dostała się wilgoć w telefonie. Też chcę Ci przypomnieć, że nie składamy jednocześnie dwóch reklamacji.

karolina-nnnn
Apprentice
Opcje

Poczekam na odpowiedź salonu, a potem wyciągnę konsekwencje. Niestety salon ten ma bardzo złą renome, dlatego moja postawa bedzie taka, a nie inna. 

Pozdrawiam

0 Like
AmeliaK
Pioneer
Opcje

Miałam podobną sytuację . Telefon był podłączony do ładowarki i miał włączone Wi-Fi . Gdy wróciłam  telefon był bardzo gorący , nie ładował się i nic się nie dało na nim zrobić.  Po wyłączeniu i odczekaniu aż wystygnie  , włączyłam go z powrotem i tak jakby nigdy nic normalnie działał . Gdy sprawdziłam podobne sytuacje , to podkusiło mnie aby sprawdzić ostatnie aktualizacje . Prawdopodobnie to było przyczyną zaistniałej sytuacji , lecz nie wiem czemu po 4 godzinach telefon nie był całkowicie naładowany oraz czemu po ponad godzinie po aktualizacji , był gorący .

0 Like
Czarniecki
First Poster
Opcje

Hej, Ja jako serwisant napisze wam że uszkodzeń może być wiele od baterii aż po płytkę od ładowania, w egzemplarzu który naprawiałem ewidentnie była uszkodzona płytka od ładowania. Więc zapraszam do autoryzowanych serwisów w których sobie poradzą

20210926_234752.jpg

0 Like
Members_JlHwLDz
First Poster
Opcje

Dzień dobry, w moim A52s pokazuje się falszywy komunikat o przegrzaniu i z telefonu nie da się normalnie korzystać. Sprawdzalam czujniki wilgoci, ktore nie wskazywały na zalanie, wykonalam soft reset i próbowałam odpalic telefon w trybie safe mode  co jednak nic nie dalo więc złożyłam reklamację, licząc na naprawę gwarancyjną. Po tygodniu jednak dostałam informację że przyczyną są uszkodzenia mechaniczne (pęknięty ekran) i nie może byc wykonana naprawa. Wiem że to napewno nie jest przyczyna, bo ekran był stłuczony już od kilku miesięcy a stłuczenie nie było wcale poważne. Napisalam odwołanie, telefon ma zostać wysłany ponownie. Czy jest jakas szansa że błąd przegrzania zostanie naprawiony?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Members_JIHwLDz Witam. Czujnik wilgoci nie jest odpowiedzialny za przegrzanie telefonu do tego służy czujnik temperatury ciepła/zimna( mógł się uszkodzić) Serwis postąpił słusznie nie wykonując naprawę ponieważ żeby się dostać do czujnika potrzeba poderwać ekran a nawet niewielkie pęknięcie na 90% skutkuje uszkodzeniu ekranu podczasz rozklejania.
Members_JlHwLDz
First Poster
Opcje

sprawdzałam czujnik wilgoci ponieważ z tego co widzialam to zawilgocenie telefonu często jest przyczyną tego problemu. A co do pęknięcia, myślałam że przejdzie bo znajduje się w rogu a jest naprawdę niewielkie 

0 Like