Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A50] Nie mogę wysyłać I odbierać mms w samsungu a50

(Temat utworzony: 28-08-2024 01:47 PM)
150 Wyświetlenia
Skrzypeczek
Explorer
Opcje

Nie mogę wysyłać I odbierać mms w samsungu a50. Operator Play wszystko sprawdził I z jego strony jest ok. Przełożyłem kartę do starego telefonu duo I tam wszystko gra. Pomocy!

0 Like
93 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@harrypotter2001  Witam 

Jaki model telefonu?

Czy w ogóle dochodzą MMS od tej i innych osób?

harrypotter2001
First Poster
Opcje
Model telefonu to galaxy a40
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@harrypotter2001 Mówisz o MMS 'ach, ponieważ właśnie za pomocą tej technologii wysyłane są zdjęcia. Proponuje po pierwsze sprawdzić, czy wszystko po stronie operatora, w tym zakresie jest włączone.  

DesertRoseAgaM_
Navigator
Opcje

Witam! Jestem Aga i jestem niepełnosprawna  oraz potrzebuję pomocy. Otóż: w  tamtym tygodniu mama kupiła mi w moim mieście, w Plusie 2 Samsungi z serii A. No, bo jeden to: Samsung Galaxy A15, a drugi to taki awaryjny, tak na wszelki wypadek, jakby ten pierwszy mi się zepsuł, to: Samsung Galaxy A55 5g. No i w obu podłączyła mi Internet. No, a musiałam tak zrobić, ponieważ mój stary Samsung Galaxy A7 (2018) się popsuł i MMS-y mi nie działały. Mama kupiła mi, więc Samsunga Galaxy A15. No, a moja koleżanka przełożyła mi do niego kartę z moim starym numerem telefonu, z tego mojego starego Samsunga, czyli ze Samsunga Galaxy A7 (2018). No, ale, nawet po przełożeniu do niego karty MMS-y mi dalej nie działają, choć ich konfiguracja jest dobra. No, bo mogę je komuś wysłać, tylko przez Quick Share. No, ale tak normalnie, to nawet nie da się ich ani wysłać ani odebrać. Sprawdziłam, więc ich konfigurację i nawet jeszcze raz je skonfigurowałam oraz zastosowałam wszystkie metody opisane w Internecie, żeby działały, ale nic to nie pomogło. No i, dlatego właśnie sprawdziłam też swoją kartę, wysyłając na swój stary numer telefonu swoje zdjęcie. No, ale, że ono spowrotem do mnie nie wróciło, no to obawiam się, że albo to wina mojej karty albo wykorzystałam już ich limit. No, albo też Plus po prostu mi je wyłączył dla mojego starego numeru telefonu. Niech mi je zatem włączy, no, bo ja niestety nie umiem ich naprawić. No, a, jeśli zaś chodzi o ten mój nowy telefon czyli o Samsunga Galaxy A55 5g, no to wczoraj przez przypadek coś mi się poprzestawiało w jego ustawieniach i od wczoraj nie mogę już uruchomić Asystenta Google przy użyciu tego środkowego przycisku ekranu głównego na pasku nawigacji tak, jak to było wcześniej. No i, dlatego też właśnie z koleżanką wszystkiego już próbowałam, żeby to przywrócić. No, ale nic to nie dało. Czy jest, więc na to rada? Czy raczej nie? No, bo, jeśli nie, no to w takim układzie moja koleżanka, jak jutro rano będzie szła do miasta po zakupy, no to przy okazji zaniesie te 2 moje nowe telefony z Samsunga do Plusa, chociaż jest on na drugim końcu mojego miasta. No, ale chyba będzie musiała, no, bo my niestety nie umiemy tego naprawić, a ja już od kilkudziesięciu lat należę z mamą do Plusa i niech Plus mi to w nich naprawi, skoro ja z koleżanką tego nie potrafimy. No chyba, że jest na to jakaś inna rada? Pozdrawiam, więc serdecznie i już z góry bardzo dziękuję za pomoc. Do widzenia 🖐

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Cześć!

Postaram się może na początku pomóc z Asystentem Google w Galaxy A55 5G. Czy próbowałaś wejść w "Ustawienia" >> Wyświetlacz >> Pasek Nawigacji >> Aplikacja Asystent Wł.

Być może ta opcja jest wyłączona i przez to przy właśnie chęci użycia tego środkowego przycisku ekranu głównego na pasku nawigacji asystent się nie uruchamia 🤔.

Można jeszcze wejść w Ustawienia >> "Szukaj" >> Aplikacja Asystena Cyfrowego >> Google o Wszystko na dole Wł. Myślę, że jedna z tych opcji może okazać się pomocna.

Jeżeli chodzi o kartę SIM i problem w wysyłaniem MMS, to podsyłam poradnik, w którym opisywano różne możliwości rozwiązania, jeżeli je wypróbowałaś i nic, to nie dało, to chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jeżeli mama pójdzie do operatora.
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-konfiguracja-mms-co-zrobi%C4%87...
DesertRoseAgaM_
Navigator
Opcje
Tak, wszystko zrobiłam i nic to nie pomogło, więc dzisiaj wyślę do Plusa swoją koleżankę, a nie mamę, ponieważ moja mama niedawno złamała nogę i jeszcze nie może tak daleko chodzić.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Wtrącę "swoje 5 groszy", czy ten wątek nie był już wczoraj tylko litery w większym formacie w poście głównym? Zdaje się że tak i wczoraj ja i kilka osób radziliśmy aby udać się do salonu Plusa i tam doradca wszystko skonfiguruje jak trzeba, tym bardziej że telefony i usługi są z Plusa. Koleżanka @DesertRoseAgaM_ co mogła to ustawiła, na odległość niewiele więcej można doradzić, poza tym sama pisała wczoraj że wyśle koleżankę do salonu po pomoc.
PS.
@DesertRoseAgaM_ jak koleżanka wróci z salonu to daj znać czy wszystko udało się ustawić.
Pozdrawiam.
Prom888111
Helping Hand
Opcje
Witam,jeżeli chodzi o MMSy trzeba wymienić karte sim na nową,miałem podobny problem.Obsługa mojego operatora zaliczyła to jako wade karty,i wymiane miałem za darmo.Numer telefonu zostanie bez zmian,zmieni się tylko PIN do karty.Pozdrawiam!
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DesertRoseAgaM_  napisał(a):
 No, a, jeśli zaś chodzi o ten mój nowy telefon czyli o Samsunga Galaxy A55 5g, no to wczoraj przez przypadek coś mi się poprzestawiało w jego ustawieniach i od wczoraj nie mogę już uruchomić Asystenta Google przy użyciu tego środkowego przycisku ekranu głównego na pasku nawigacji tak, jak to było wcześniej. No i, dlatego też właśnie z koleżanką wszystkiego już próbowałam, żeby to przywrócić. No, ale nic to nie dało. Czy jest, więc na to rada? Czy raczej nie?

Środkowy przycisk uruchamia w tym modelu funkcję Circle to Search. Asystenta uruchomisz przez krótkie przeciągnięcie po przekątnej od lewego lub prawego dolnego rogu ekranu.

DesertRoseAgaM_
Navigator
Opcje
Pinu w obu telefonach nie mam.
0 Like