Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A50] - nie mogę ustawić dźwięku dzwonka

(Temat utworzony: 29-09-2019 05:50 PM)
3362 Wyświetlenia
Paulina503100
First Poster
Opcje

A ja mam problem z Samsungiem a50 ,nie mogę ustawic dźwięku dzwonka robiłam już chyba wszystko ,nie wiem jak mam to zrobić,nie czyta kompletnie żadnych dźwięków nic nie mogę ustawic 

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Marcin466 

Wybierz ścieżkę Ustawienia > Aplikacje > Menu (3 kropki) > Zeruj preferencje aplikacji.

Upewnij się, że przy wyborze dzwonka wskazujesz na zakończenie czynności w aplikacji systemowej.

W przypadku dalszych utrudnień prześlij zrzuty ekranu obrazujące problem lub skontaktuj się z infolinią w celu umówienia zdalnej pomocy.

Marcin466
Journeyman
Opcje

Zrobiłem według wskazań. Uparcie odawia pisząc na dole "Nie można ustawić jako dzwonek". Mam nadzieję, że screen jest widoczny.

Screenshot_20190929-111601_Settings.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin466, chcesz zmienić na inny dzwonek fabryczny czy własny wgrany do telefonu? Jeżeli jest to zewnętrzny dzwonek to w jakim jest formacie? Czy posiadasz najnowsze oprogramowanie w telefonie o numerze A505FNXXU2ASH2?

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Marcin466 przed chwilą sprawdziłem na A50 żony. Plik w formacie mp3 zapisany na karcie pamięci, bez problemu przypisałem jako dźwięk dla konkretnej kart SIM.

Niestety nie mam jak wstawić screena. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Marcin466
Journeyman
Opcje

Chcę zastąpić dzwonek fabryczny na własny wgrany mp3. Pliki te działają bezproblemowo na starszych Samsungach. I telefonach innych firm. Dziwne jest też to, że w moim A50 nie ma w ogóle innych dzwonków fabrycznych oprócz pliku Over the Horizon, który jest przypisany do SIM1. Nie mogę znaleźć pliku Atomic Bell, który jest dla SIM2. Ba, próbowałem nawet te nieszczęsne Over the Horizon wrzucić jako dzwonek SIM2 - również odmowa. Telefon dostałem w piątek, wgrałem wszystkie możliwe aktualizacje, jest też najnowsza wersja oprogramowania (screen). Zastanawiam się czy nie zrobić kompletnego formatu do zera. Może przy przerzucaniu aplikacji ze starego telefonu coś poszło nie tak i może dźwięki sa zablokowane, a nie zwróciłem na to wcześniej uwagi, dzwonki zacząłem zmieniać na samym końcu.Screenshot_20190929-170943_Settings.jpg

0 Like
Marcin466
Journeyman
Opcje

Wierzę, że działa. Na pewno i w moim się da tylko muszę znaleźć gdzie jest problem. Zastanawiam się nad formatem.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcin466 Spróbuj pobrać jakiś dzwonek z tej strony https://www.zedge.net/find/ringtones  Jaki ty masz format dzwonka ?

Marcin466
Journeyman
Opcje

Moje pliki są w formacie mp3. Muszą działać, skoro na innych telefonach działają i da się je przypisać w nich jako dzwonki rozmów przychodzących, smsów, kontaktów. Ściągnąłem z tej strony jeden dzwonek, wrzuciłem do Ringtones i również odmowa dostępu ("Nie można ustawić jako dzwonek"). Próbowałem przypisać do SIM1 i SIM2. Nic.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcin466 Nie ma potrzeby wrucać do Ringtones 

Screenshot_20190929-174604_Settings.jpgScreenshot_20190929-174610_Media Storage.jpgScreenshot_20190929-174542_My Files.jpgScreenshot_20190929-174545_My Files.jpgScreenshot_20190929-174538_My Files.jpg

Marcin466
Journeyman
Opcje
, wrzucałem do różnych folderów. Pliki mp3 są widoczne, ale przy każdej próbie przypisania ich jest odmowa dostępu. Wyzeruję telefon, i po aktualizacjach spróbuję najpierw zmienić dzwonek. Zobaczymy czy zadziała...003.jpg
0 Like