01-05-2019 12:26 AM – ostatnio edytowany 31-05-2020 07:57 PM przez EwaK
Witam
Wczoraj zakupiłem nowego Galaxy A50. Mam problem z wifi. Jeżeli uzywam telefonu to wifi działa super itd. Ale jak telefon poleży z 10 minut nagle wifi traci połączenie i już się samo nie łączy. Muszę wyłączyć wifi i włączyć. Próbowałem robić hard reset, niestety to nic nie pomogło. Mam najnowszy soft android 9 one ui 1.1
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
14-05-2019 02:19 PM
Ja też mam OPV i jeszcze z T-mobile wersja TPL. Jednak w obu jest też ten problem. Okazuje się że oprócz WIFI w obu jest problem z bluetooth.
14-05-2019 02:26 PM
@Kamelia, odnośnie Bluetooth spróbuj skorzystać ze wskazówek, które zostały podane wcześniej w tym wątku. W zeszłym tygodniu pojawiła się aktualizacja oprogramowania dla telefonów pochodzących z wolnej sprzedaży (wariant XEO) więc podejrzewam, że w niedługim czasie pojawi się również dla telefonów z sieci Orange oraz T-Mobile. Poniżej nowości jakie zostały wprowadzone w najnowszym oprogramowaniu o numerze A505FNXXU1ASD6:
Co prawda na liście nie ma wyszczególnionej informacji o poprawkach związanych z Wi-Fi, ale być może zostały one ujęte w punkcie dotyczącym ulepszenia ogólnej stabilności funkcji.
14-05-2019 02:33 PM
Owszem resetowanie pomaga, ale muszę je robić zawsze przed skorzystaniem z opcji Bluetooth. Nie tego sie spodziewałam po tym telefonie... Dziś zrobię to przywrócenie do ustawień fabrycznych bez pobierania kopii z innego telefonu i zobaczymy czy to coś da. Może rzeczywiście coś z tą kopii zakłóca pracę. Nie mam pojęcia.
14-05-2019 02:37 PM
@Kamelia, warto sprawdzić czy przywrócenie ustawień fabrycznych bez kopii poprawi działanie modułu Bluetooth. Możliwe też, że aktualizacja oprogramowania, o której wspomniałem w mojej poprzedniej wiadomości, usunie błędy w obszarze łączności bezprzewodowej.
27-05-2019 02:24 PM
Niestety reset do ustawień fabrycznych nie usunął problemu. Wifi samo się wyłącza. Jednak sposób prezentacji niedziałającego wifi jest wreszcie poprawny, bo wcześniej niby wifi było włączone, ale nie działało, i trzeba było je wyłączyć i włączyć i łączyło wtedy ponownie. Natomiast teraz po prostu jest wyłączone i trzeba je włączyć. Czekam na update firmware.
27-05-2019 02:43 PM
@Kamelia Dla wariantu "XEO" jest taka wersja A505FNXXU1ASE3 dla Orange "OPV" jeszcze nie ma tak samo dla T-mobile "TPL"
27-05-2019 03:03 PM
@Kamelia zobacz co zawiera najnowsza aktualizcaji dla wersji XEO.
Choć muszę przyznać, w moim A50 wifi nie sprawiało problemów.
28-05-2019 10:23 AM — edytowano 28-05-2019 11:09 AM
Witam. Również miałem problem z wyłączającym się Wifi lub z brakiem możliwości ponownego połączenia się z tą samą siecią jeżeli wyszedłem z jej zasięgu i wróciłem. Na niemieckim forum przeczytałem, że niektórym użytkownikom pomogło wyłączenie opcji naliczania transferu danych dla zaufanych sieci Wifi. Skonfigurowałem to u siebie i od tej pory problemu nie ma. Co należy zrobić:
- Ustawienia > Połączenia > Wifi > kliknąć na wybraną sięć > Zaawansowane > ustawić "Sieć taryfowa" na wartość "Traktuj jako nieopomiarowane".
15-06-2019 08:27 AM
Wczoraj pojawiła się aktualizacja wersji OPV od orange. Wifi działa bez zarzutu nie wiem jeszcze jak Bluetooth bo nie miałem okazji sprawdzić. Nareszcie !
18-06-2019 01:54 AM
Dziękuję wszystkim za pomoc. Wygląda na to że aktualizacja z ostatniego tygodnia naprawiła problem.
Sieć WiFI i bluetooth działają już stabilnie. Nie ma problemu z rozłączaniem lub złym informowaniem o połączeniu WiFI kiedy go tak naprawdę nie ma.
Gdyby ktoś na przyszłość potrzebował to zamieszkam tu linki do stron z info o aktualizacjach systemu A50 z Orange i z T-moblie