Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A50] Czytnik linii papilarnych nie reaguje

(Temat utworzony: 24-01-2020 04:19 AM)
4937 Wyświetlenia
jez_albinos
Apprentice
Opcje

Witam, mam problem z czytnikiem linii papilarnych w A50. Telefon mam dosłownie parę dni i wszystko działało do dzisiaj. Nie reaguje albo wyświetla komunikat "Nie znaleziono". Nie mogę też dodać nowych odcisków, ponieważ nie czyta palca i każe zakryć cały czujnik. Nieważne co próbuje robić ciągle to samo. Próbowałam zresetować, hard reset, nie przywracają kopii zapasowych. Nie mam też szkła ani żadnych folii. Telefon ma parę dni A już mnie irytuje.. proszę o pomoc. 

28 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jez_albinos  Czy masz aktualny soft w telefonie ? Czy telefon masz z wolnego rynku, czy od operatora ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jez_albinos, Przeprowadź test czytnika. W tym celu wejdź w Telefon --> wpisz *#0*# --> wybierz SENSOR, a następnie w zakładce Fingerprint test wybierz NORMALSCAN. W czasie testu nie dotykaj czytnika. Pomyślnie zakończony test powinien wyświetlić PASS przy wszystkich polach.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jez_albinos podstawowe pytanie, czy konfiguracja odcisku przechodzi do końca w pełni poprawnie?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jez_albinos, sprawdź również działanie czytnika w trybie bezpiecznym.

jez_albinos
Apprentice
Opcje
Niestety nie. Cały czas pokazuje "zakryj cały czytnik odcisków" i nie chce wbić nawet pary procent
0 Like
jez_albinos
Apprentice
Opcje
Telefon mam od operatora z salonu
0 Like
jez_albinos
Apprentice
Opcje
Sprawdziłam, pokazuje PASS
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jez_albinos, wynik testu wskazuje na to, że czytnik działa. Być może wystąpił jakiś inny problem. Wykonałaś już wszystkie wskazówki, które można wykonać w domu i żadna z nich nie okazała się pomocna. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Listę serwisów znajdziesz w tym miejscu.

sebusiek3
First Poster
Opcje
Robiłem to i wciąż nic
0 Like