26-09-2017 09:39 PM – ostatnio edytowany 01-06-2020 02:24 PM przez EwaK
We wszystkich poprzednich telefonach, jakie posiadałam ekran blokował się za każdym razem, gdy tylko kliknęłam klawisz zasilania telefonu. W tym modelu dzieje się inaczej. Mam ustawiony wzór i odciski palców. Odciski dla wygody swojej, wzór dla każdego kto by chciał się dostać do telefonu a sobie tego nie życzę.... Wszystko działa (blokada) po ponownym uruchomieniu telefonu, ale podczas codziennego użytkowania już niekoniecznie. Używając telefonu i wciskając klawisz zasilania byłam przekonana, że mój telefon jest od razu z automatu zabezpieczony symbolem. Kiedy ponownie klikam w klawisz zasilania nie zawsze pojawia się komunikat o wpisaniu symbolu w celu odblokowania. Bardzo często na dole po środku pojawia się "otwarta kłódeczka" i wystarczy "przeciągnąć palcem" i telefon się odblokowywuje... Dlaczego muszę sama klikać w kłódkę by ją zamknąć, jak zrobić by po prostu telefon blokował się ZAWSZE po kliknięciu w klawisz zasilania?
Mam włączone ustawienia bezpiecznej blokady na "zablokuj natychmiast", zablokuj klawiszem zasilania itp....
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
02-10-2017 04:18 PM
02-10-2017 04:18 PM
05-06-2019 04:48 PM
Funkcja smart lock jest wyłączona A klodke nadal się pojawia przy połączeniach jak się jej pozbyc
06-06-2019 04:47 PM
Cześć @Paulakaz,
Czy możesz pokazać zrzut ekranu z kłódką? Jaki typ blokady ekranu jest ustawiony?
26-09-2019 08:54 PM
Wyczyść dane w Usługach Google Play
Ostatni krok rozwiązywania problemów to opcja jądrowa. Zacznij od pozycji Ustawienia -> Zabezpieczenia -> Inteligentna blokada, a następnie przejrzyj wszystkie pozycje menu i wyłącz wszystkie funkcje Smart Lock. Upewnij się, że zaufane miejsca są również wyłączone.
Następnie przejdź do Ustawienia -> Aplikacje. Z menu rozwijanego wybierz „Wszystkie aplikacje”, a następnie przewiń i znajdź Usługi Google Play. Kliknij go, a następnie wybierz „Przechowywanie”. Na następnym ekranie wybierz „Wyczyść pamięć” (lub „Wyczyść dane”), a następnie potwierdź swój wybór w monicie. Jak najszybciej, uruchom ponownie telefon. Po utworzeniu kopii zapasowej włącz ponownie funkcje Smart Lock i wreszcie powinny działać.
21-04-2020 09:36 AM
Tutaj jest zdjęcie.
21-04-2020 02:19 PM
@Nayoshev, Opisz na czym dokładnie polega Twój problem. Sam zrzut ekranu niewiele nam mówi.
01-06-2020 01:46 AM
jak odblokowac ekran jak zapomialem wzoru
01-06-2020 05:50 AM
26-10-2020 07:34 AM