Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A5] Problem z blokadą ekranu

(Temat utworzony: 26-09-2017 09:39 PM)
53890 Wyświetlenia
Lumen
First Poster
Opcje

We wszystkich poprzednich telefonach, jakie posiadałam ekran blokował się za każdym razem, gdy tylko kliknęłam klawisz zasilania telefonu. W tym modelu dzieje się inaczej. Mam ustawiony wzór i odciski palców. Odciski dla wygody swojej, wzór dla każdego kto by chciał się dostać do telefonu a sobie tego nie życzę.... Wszystko działa (blokada) po ponownym uruchomieniu telefonu, ale podczas codziennego użytkowania już niekoniecznie. Używając telefonu i wciskając klawisz zasilania byłam przekonana, że mój telefon jest od razu z automatu zabezpieczony symbolem. Kiedy ponownie klikam w klawisz zasilania nie zawsze pojawia się komunikat o wpisaniu symbolu w celu odblokowania. Bardzo często na dole po środku pojawia się "otwarta kłódeczka" i wystarczy "przeciągnąć palcem" i telefon się odblokowywuje... Dlaczego muszę sama klikać w kłódkę by ją zamknąć, jak zrobić by po prostu telefon blokował się ZAWSZE po kliknięciu w klawisz zasilania?

Mam włączone ustawienia bezpiecznej blokady na "zablokuj natychmiast", zablokuj klawiszem zasilania itp....

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
KonradN
Voyager
Opcje
Witaj Lumen. Opisana przez Ciebie opcja to wynik działania funkcji Smart Lock. Możesz ją wyłączyć tutaj:

USTAWIENIA > EKRAN BLOKADY I ZABEZPIECZENIA > SMART LOCK.

Wyeliminuje to opisane przez Ciebie funkcjonowanie urządzenia.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
KonradN
Voyager
Opcje
Witaj Lumen. Opisana przez Ciebie opcja to wynik działania funkcji Smart Lock. Możesz ją wyłączyć tutaj:

USTAWIENIA > EKRAN BLOKADY I ZABEZPIECZENIA > SMART LOCK.

Wyeliminuje to opisane przez Ciebie funkcjonowanie urządzenia.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Paulakaz
First Poster
Opcje

Funkcja smart lock jest wyłączona A klodke nadal się pojawia przy połączeniach jak się jej pozbyc

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Paulakaz,

Czy możesz pokazać zrzut ekranu z kłódką? Jaki typ blokady ekranu jest ustawiony?

0 Like
Hayper
First Poster
Opcje

Wyczyść dane w Usługach Google Play

Ostatni krok rozwiązywania problemów to opcja jądrowa. Zacznij od pozycji Ustawienia -> Zabezpieczenia -> Inteligentna blokada, a następnie przejrzyj wszystkie pozycje menu i wyłącz wszystkie funkcje Smart Lock. Upewnij się, że zaufane miejsca są również wyłączone.

Następnie przejdź do Ustawienia -> Aplikacje. Z menu rozwijanego wybierz „Wszystkie aplikacje”, a następnie przewiń i znajdź Usługi Google Play. Kliknij go, a następnie wybierz „Przechowywanie”. Na następnym ekranie wybierz „Wyczyść pamięć” (lub „Wyczyść dane”), a następnie potwierdź swój wybór w monicie. Jak najszybciej, uruchom ponownie telefon. Po utworzeniu kopii zapasowej włącz ponownie funkcje Smart Lock i wreszcie powinny działać.

0 Like
Nayoshev
First Poster
Opcje

Screenshot_20200421-092801_Roblox.jpg

Tutaj jest zdjęcie.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Nayoshev, Opisz na czym dokładnie polega Twój problem. Sam zrzut ekranu niewiele nam mówi.

0 Like
piter32
First Poster
Opcje

jak odblokowac ekran jak zapomialem wzoru

0 Like
Asiagala
First Poster
Opcje
Witam. nie moge zablokowac tel. nie mam zadbych blokad w stylu odcisk palca czy haslo. poprostu zawsze wciskalam przycik blokuj/wylacz. a teraz jak nacisne to sie zablokuje i dalej sie swici wiec jak wloze do kieszeni to przeciagnie sie ekran i sie odblokowuje zupelnie. jak to naprawic?
0 Like