Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A5] 2017 nie chce się włączyć

(Temat utworzony: 10-02-2019 02:36 AM)
5806 Wyświetlenia
Czaro0025
Student
Opcje

Witam. Mam dziwny problem, otóż jakieś 20 minut temu przeglądałem snapchata i momentalnie ekran telefonu zrobił się czarny, telefon zgasł mimo że miał około 30% baterii. Teraz nie chce się włączyć, nie reaguje na reset ani na hard reset, ładowanie również nie działa, dosłownie jakby padł i nie reagował na nic. Z telefonem nic się nie działo, nie upadał ani nic, jedyne co to ostatnio był przez pare sekund w wodzie, ale wszystko zostało wysuszone jak trzeba i komunikat o wilgoci zniknął. Jaki może być powód nagłego zgonu telefonu? Czy da radę jakoś go odratować? Proszę o szybką pomoc.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Czaro0025 Nie będę się rozpisywał co może, być przyczyną, ale pozostaje Ci wizyta w serwisie lista w linku.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Czaro0025 Nie będę się rozpisywał co może, być przyczyną, ale pozostaje Ci wizyta w serwisie lista w linku.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Czaro0025
Student
Opcje

A ile tak +- może kosztować taka naprawa?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Czaro0025 Nie wiem, ile kosztuje, płyta do tego telefonu zapewne ona jest do wymiany, ale nie koniecznie wszystkiego dowiesz się w czasie wizyty w serwisie tu możemy gdybać.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czaro0025, kontakt z wodą zawsze jest niebezpieczny dla telefonu. Układy scalone pomimo wysuszenia mogą ulec uszkodzeniu. Tak jak napisał @vdsl2 konieczna jest wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Dla wszystkich, w przyszłości, czytających ten wątek.

Bez rozklejenia (w starszych modelach - rozkręcenia), telefonu nie da się wysuszyć "tak jak trzeba". :smiling-face-with-sunglasses:

Trzeba też pamiętać, że komunikat o wykrytej wilgoci dotyczy prostu USB. I tak naprawdę nie wiemy ile cieczy przedostało się do wnętrza telefonu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Szewcu72 Jak do telefonu się dostała, woda to trzeba, jak najszybciej odłączyć go od zasilania, czyli wyjęcie baterii w nowych sprzętach tego się nie da bez wizyty w serwisie.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Dlatego zamięciłem tę uwagę dla potomnych. :smiling-face:

Sam ryż i suszarka do włosów, jak wielu myśli, tu niestety nie pomoże. :face-with-rolling-eyes:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like