Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można włączyć dual sim dwie karty zawsze aktywne Samsung Galaxy A35 5G

(Temat utworzony: 03-09-2024 10:08 PM)
1211 Wyświetlenia
Malwina30
Apprentice
Opcje

Cześć wszystkim :smiling-face:

Jestem posiadaczka ww samsunga i mam problem. Nie moge włączyć dual sim- dwie karty zawsze aktywne. Jedna kartę sim mam z t-mobile a druga z plusa. Wyświetla się komunikat "nie można włączyć dual sim-dwie karty aktywne". Może macie informacje dlaczego tak jest? Ewentualnie macie jakieś rozwiązanie? Nie bardzo bawi mnie noszenie dwóch telefonów. Pozdrawiam !
6 Odpowiedzi
PiotrCh
Expert
Opcje

@Malwina30 Czy w zakładce Ustawienia -> Połączenia -> Menedżer kart SIM obydwie karty są włączone i wykrywane jako aktywne?

Jeśli tak, to przejdź do Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe -> Nazwy punktów dostępowych i sprawdź, czy dla obydwu kart jest zaznaczona jakaś wartość. Jeśli nie, skontaktuj się z operatorem i poproś go o dane APN, które wprowadzisz w odpowiednich miejscach.

Opcjonalnie możesz zresetować ustawienia systemowe, nie będzie to miało wpływu na Twoje aplikacje i pliki osobiste: Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie -> Resetuj wszystkie ustawienia.

Piotrunia37
Apprentice
Opcje
Bzdury opowiadasz. Wystarczy ponownie uruchomić telefon. Miałem to samo co autor posta i po ponownym uruchomieniu, opcja działa!
0 Like
Oluś91
First Poster
Opcje
Czy ktoś ma jeszcze jakieś rozwiązanie? Oba powyższe u mnie nie działają
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Oluś91 Włącz VoLTE dla obydwu kart: Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe -> VoLTE. Ponadto wejdź w aplikację Telefon -> 3 kropki w prawym, górnym rogu -> Ustawienia -> Usługi dodatkowe -> Połączenia oczekujące -> Włącz.

Dodatkowo możesz ustawić przekierowanie ręcznie:
Zielona słuchawka -> 3 kropki w prawym, górnym rogu -> Ustawienia -> Usługi dodatkowe -> Przekazywanie połączeń -> i tam odpowiednio z karty SIM1 na SIM2 w opcji 2., 3. oraz 4. i odwrotnie z karty SIM2 na SIM1 również w opcjach 2.,3. i 4.

TazizoS
First Poster
Opcje
Witam. Mam podobny problem. Mialem kiedys s22 ultra to wsadzajac sim z orange i sim z lebary holenderskiej przy orange z paru kontaktow nie otrzymywalem smsow ale za to oni ode mnie otrzymywali. Bylem z tym problemem w orange i wymienili mi karte sim ale problem byl dalej, potem w komisach i tez probowali ale nic nie zdzialali wiec olalem temat i wkurzony spowrotem wrocilem niestety do korzystania z dwoch telefonow. Po prawie roku kupilem s23 ultra i dzisiaj postanowilem zrobic to samo z mysla ze pewnie teraz blad juz z pewnoscia jest rozwiazany ale cholera znow to samo tylko ze na odwrot i teraz z lebary z kilku numerow nie otrzymuje wiadomosci ale odemnie wiadomosc dochodzi....wkurza mnie to bo ewidentnie cos jest z oprogramowaniem i samsung dalej z tym nic nie zrobil 😕 jak wyzej za zadne skarby nie idzie wlaczyc opcji " Wlacz dual sim- dwie karty zawsze aktywne " ale normalnie widze ze dwie karty niby dzialaja ale problem jest z tymi smsami jak wyzej 😕
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@TazizoS Włącz funkcję czatów RCS oraz opcję automatycznego wysyłania wiadomości jako klasyczny SMS/MMS w ustawieniach aplikacji Wiadomości, aby uniknąć takich sytuacji. Poza tym wyzeruj ustawienia APN: Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe -> Nazwy punktów dostępu -> 3 kropki w prawym, górnym rogu -> Przywróć domyślne.

0 Like