30-08-2017 09:35 AM – ostatnio edytowany 28-05-2020 04:03 PM przez EwaK
Witam.
Po aktualizacji (wymuszonej przez system) do android 7 mam problem z WIFI. polega na tim iż w momencie przejścia telefonu do trybu czuwania następuje wyłączenie WIFI. W momencie odblokowania telefonu automatycznie się łączy z siecią. Reasumując nie posiada stałego połączenia z siecią. W ustawieniach WIFI->zaawansowane ->podtrzymanie połączenia WI-FI jest ustawiony na " zawsze". Jest to bardzo uciążliwe. Nie idzie nawet przesłać pliku do chmury- musi być wyświetlacz cały czas podtrzymwywany na wyświetlanie.
Porszę o sugestie i pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
26-01-2018 10:59 AM
27-01-2018 03:43 PM
Cześć, ja sobie nie poradziłem... zadzwoniłem do serwisu samsunga, poradzili zeby jeszcze raz wgrać aktualizację kablem (samsung smart switch? Czy cos takiego), ale oczywiście był jakiś problem z łączeniem tel/komp. Do serwisu nie chciało mi się chodzić, naprawiło się samo, tzn. działa jakieś 3 dni, dzień się rozłącza.
27-01-2018 03:57 PM
19-02-2018 10:46 AM
dzieki, samsung mnie ubiegł. zanim się zabrałem za sterowniki nowa aktualizacja się zainstalowała.
na razie wifi działa.
20-09-2018 09:57 PM — edytowano 20-09-2018 10:00 PM
Witam,
Mam dość osobliwy problem z wi-fi w tym urządzeniu. Mianowicie, zdaje się ono zakłócać sygnał innym użytkownikom tej sieci. Bywam dość często u brata i zauważyliśmy, że zawsze gdy przyjeżdżam ma On problem z odbiorem sygnału wi-fi na swoim telefonie i komputerze. Gdy tylko wyjadę, problem mija. Co więcej, ostatnio brat był u mnie w odwiedzinach i problem ten sam (inna sieć wi-fi). Szukałam informacji w sieci, ale nie znalazłam podobnego przypadku. Czy ktoś się z tym zetknął lub czy znacie możliwą przyczynę? [Edit:] Inne urządzenia (telefony, komputery), które są na codzień u nich w domu w ogóle nie wywołują takich skutków. Brat ma telefon Hammer i laptop Lenovo (nie wiem czy to istotne).
21-09-2018 12:27 PM
@NalikaChyba pozostaje po kolej wyłączać urządzenia i zobaczyć, który to powoduje.
21-09-2018 02:25 PM
Nie bardzo rozumiem co i jak mamy wyłączać. Generalnie doszliśmy już do tego, że problem wywołuje mój A5. Zakładając, że będziemy wyłączać urządzenia kolejno i znajdziemy to, które wywołuje sytuację. Co dalej?
22-09-2018 07:47 AM
@NalikaNapisz jakie masz PDA i CSC telefon jest z wolnego rynku czy od jaiegoś operatora ?
28-07-2023
09:23 PM
– ostatnio edytowany
30-07-2023
08:56 AM
przez
OleksiiA
Witam, mam problem z wifi w telefonie A22. Jest połączony bez problemu, ale kiedy się go zablokuje i chce się skorzystać od nowa to pokazuje, że sieć wifi jest bez internetu. Wszystkie inne urządzenia pracują bez problemu na tym wifi jak i ten telefon po wyłączeniu i włączeniu wifi. Skąd ten problem? Samsung generalnie coś za wifi nie nadąża bo na swoim s21 mam tak, że po powrocie do domu widzi złe hasło dopóki nie zrestartuję wifi. Wszystko bez dotykania routera
28-07-2023 09:59 PM