Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A5] 2016 problem z WIFI

(Temat utworzony: 19-02-2018 10:46 AM)
19910 Wyświetlenia
Tutus
First Poster
Opcje

Witam.

Po aktualizacji (wymuszonej przez system) do android 7 mam problem z WIFI. polega na tim iż w momencie przejścia telefonu do trybu czuwania następuje wyłączenie WIFI. W momencie odblokowania telefonu automatycznie się łączy z siecią. Reasumując nie posiada stałego połączenia z siecią. W ustawieniach WIFI->zaawansowane ->podtrzymanie połączenia WI-FI jest ustawiony na " zawsze". Jest to bardzo uciążliwe. Nie idzie nawet przesłać pliku do chmury- musi być wyświetlacz cały czas podtrzymwywany na wyświetlanie.

Porszę o sugestie i pomoc

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@Anonymous User-bie
Zaczynamy od telefonu. W ustawieniach sieci, z zakładki "zarządzaj sieciami" usuwamy naszą domową sieć. Jeżeli nasz router ma opcję/zakładkę w której widzimy wszystkie urządzenia do niego wcześniej "podpięte" usuwamy nasz telefon. Restartujemy oba urządzenia i ponawiamy próbę zalogowania się do sieci domowej. Jeżeli nadal występuje problem, ponawiamy czynności, ale w przypadku routera zmieniamy nazwę sieci SSID i dopiero wykonujemy restart.
W przypadku zmiany nazwy sieci domowej, należy pamiętać i uwzględnić ponowne wyszukanie i zalogowanie się do sieci domowej występującej pod nową nazwą pozostałych urządzeń (inne telefony, komputery, telewizory) z niej korzystających.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kj2
Apprentice
Opcje

Cześć, ja sobie nie poradziłem... zadzwoniłem do serwisu samsunga, poradzili zeby jeszcze raz wgrać aktualizację kablem (samsung smart switch? Czy cos takiego), ale oczywiście był jakiś problem z łączeniem tel/komp. Do serwisu nie chciało mi się chodzić, naprawiło się samo, tzn. działa jakieś 3 dni, dzień się rozłącza. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zapewne wystarczyło ponownie zainstalować stery. Ten zabieg pozwalana wykrycie telefonu przez komputer i program Smart Switch.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Rozwiązanie
Kj2
Apprentice
Opcje

dzieki, samsung mnie ubiegł. zanim się zabrałem za sterowniki nowa aktualizacja się zainstalowała.

na razie wifi działa.

0 Like
Nalika
First Poster
Opcje

Witam,

Mam dość osobliwy problem z wi-fi w tym urządzeniu. Mianowicie, zdaje się ono zakłócać sygnał innym użytkownikom tej sieci. Bywam dość często u brata i zauważyliśmy, że zawsze gdy przyjeżdżam ma On problem z odbiorem sygnału wi-fi na swoim telefonie i komputerze. Gdy tylko wyjadę, problem mija. Co więcej, ostatnio brat był u mnie w odwiedzinach i problem ten sam (inna sieć wi-fi). Szukałam informacji w sieci, ale nie znalazłam podobnego przypadku. Czy ktoś się z tym zetknął lub czy znacie możliwą przyczynę? [Edit:] Inne urządzenia (telefony, komputery), które są na codzień u nich w domu w ogóle nie wywołują takich skutków. Brat ma telefon Hammer i laptop Lenovo (nie wiem czy to istotne).

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@NalikaChyba pozostaje po kolej wyłączać urządzenia i zobaczyć, który to powoduje.

0 Like
Nalika
First Poster
Opcje

@

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@NalikaNapisz jakie masz PDA i CSC telefon jest z wolnego rynku czy od jaiegoś operatora ?

0 Like
KrzysiekS21
First Poster
Opcje

Witam, mam problem z wifi w telefonie A22. Jest połączony bez problemu, ale kiedy się go zablokuje i chce się skorzystać od nowa to pokazuje, że sieć wifi jest bez internetu. Wszystkie inne urządzenia pracują bez problemu na tym wifi jak i ten telefon po wyłączeniu i włączeniu wifi. Skąd ten problem? Samsung generalnie coś za wifi nie nadąża bo na swoim s21 mam tak, że po powrocie do domu widzi złe hasło dopóki nie zrestartuję wifi. Wszystko bez dotykania routera 

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Obydwa smartfony zostały zaaktualizowane do najwyższych możliwych wersji systemowych, które producent dla nich oferuje?

Przy okazji czy wykonywana była kopia zapasowa na nowe urządzenie? Ja u siebie robiłem jakiś czas temu reset ustawień sieciowych i realnie się, to przydało, więc być może jakieś błędy przy kopii zapasowych się wgrały do nowego urządzenia, oczywiście zakładając, że takowa była wykonywana.
0 Like