Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A40] - brak powiadomień na ekranie blokady, brak AoD, ekran się nie wybudza/nie podświetla

(Temat utworzony: 23-04-2019 09:42 AM)
58958 Wyświetlenia
B90
Journeyman
Opcje

Cześć, stałem się niedawno posiadaczem nowego A40, jednak telefon stał się bardzo denerwujący ze względu na brak wybudzania zablokowanego ekranu w celu wskazania powiadomień. Nie dzieje się zupełnie nic, co mogłoby mnie poinformować np. o przychodzących wiadomościach - telefon nawet nie wibruje. Ekran w żaden sposób się nie podświetla, a AoD w tym modelu nie istnieje (przynajmniej ja go nie znalazłem).

Czy istnieje jakieś rozwiązanie dla tego problemu, czy muszę nerwowo samodzielnie co jakiś czas wybudzać ekran w celu sprawdzenia ewentualnych powiadomień? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Telefon to A40 na Androidzie 9, One UI 1.1

0 Like
Przejdź do rozwiązania
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@JJ_S9, zachęcam do zgłoszenia sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members. Jeżeli pojawi się sporo takich zgłoszeń to być może Samsung przemyśli wprowadzenie tej funkcji do modelu A40.

Mateusz_Kielce
First Poster
Opcje
Witam. Od dwóch dni jestem posiadaczem SG A40. Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale np przy rozpoznawaniu twarzy jest wbudowana dioda led. Przyjrzalem sie i to nie jest jakis motyw tapety czy ekranu tylko na środku z przodu przy kamerce są takie ledowe łuki wbudowane w telefon które uruchamiają sie np przy odblokawaniu telefonu za pomocą twarzy. Może wystarczy aby samsung zrobil jakas aktualizacje systemu tak aby przy otrzymaniu wiad na Messenger czy whatsup wybudzala sie sama ta dioda... pomożecie? Proszę o jakies info zwrotne. 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mateusz_Kielce, zachęcam do zgłoszenia tej sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.

0 Like
marek91DM
Explorer
Opcje

Witam. widzę że temat jest stary ale możę odpowiedz moja się przyda. ja posiadam samsunga a70 który ma always on dispay i problem jest ten sam. posiadam ważna dla mnie aplikacje na której zależy mi żęby podświtlała ekran blokady i nie stetyy. wszystkie możliwe ustawienia, nawet próbowałem z tym programem glimpse notifikation i też nic nie pomogło. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marek91DM, Czy możesz podać nam nazwę tej aplikacji ? Zamiast aplikacji Glimpse Notifcations, możesz spróbować użyć alternatywy w postaci DynamicNotifications lub ScreenOn Notification.

marek91DM
Explorer
Opcje

Tak. Ta aplikacja jest dla strażaków osp. Nazywa sie e-remiza. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marek91DM, W trakcie konfiguracji aplikacji Glimpse Notifications nadałeś jej wszystkie potrzebne uprawnienia i zezwolenia ? Czy autotest aplikacji przebiegł pomyślnie ?

0 Like
marek91DM
Explorer
Opcje

Tak. Autotest odpala ekran blokady 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marek91DM, A czy w ustawieniach powiadomień e-remizy wyświetlają się jakieś kategorie ? Niestety nie mam możliwości sprawdzenia u siebie działania powiadomień z tej aplikacji.

Screenshot_20200121-163026_Settings.jpg

0 Like
marek91DM
Explorer
Opcje

Screenshot_20200121-163516_Settings.jpg

0 Like