Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A33 bardzo długo robi zdjęcia

(Temat utworzony: 02-10-2022 06:37 PM)
2959 Wyświetlenia
miszczu85
Explorer
Opcje
Witam
Kupiłem żonie samsunga a33, telefon bardzo fajny ale problem jest ze zdjęciami, konkretnie po wciśnięciu migawki aparatu bardzo długo trzeba czekać aż zdjęcie się zrobi, przez to zdjęcia mało kiedy wychodzą. Jak to jest z tym u Was? Wcześniej żona miała samsunga s7 i jest trochę zawiedziona teraz

Przejdź do rozwiązania
55 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@miszczu85, pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ zdarza się, że wraz z kopią są przywracane błędy.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witam. Sam jestem posiadaczem A33 i przyznaję rację, przy pewnych ustawieniach aparat potrafi działać wolniej. Aby przyspieszyć go wystarczy wyłączyć pewne opcje. 

Gdy wejdziemy w aparat u góry jest ikona "zdjęcia w ruchu", proszę ją odznaczyć (kwadracik z małym trójkącikiem). Następnie proszę wejść w ustawienia aparatu, tam trzeba odznaczyć opcję: Sugestie dotyczące ujęcia. Po tych zabiegach aparat będzie działał szybciej.

Jeżeli szybkość będzie nadal niezadawalająca to proszę jeszcze wyłączyć w ustawieniach aparatu: Optymalizator scenerii, HDR, Etykiety lokalizacji. 

I nie pozostaje nam nic innego jak poczekać na aktualizację oprogramowania, która zoptymalizuje działania aparatu z tymi wszystkimi opcjami :smiling-face:

Pozdrawiam serdecznie.

Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ja powiem tyle że mimo wyłączenia wszystkich opcji i tak aparat robi wolno zdjęcia i nie widać kiedy łapie ostrości chodź mam A52 mam to samo . Mam wrażenie że stare telefony robiły to poprostu dużo szybciej. Od naciśnięcia widać że złapał ostriscvchwilunia zdjęcie zrobione a najlepsze że w starych po zrobieniu zdjęcia jak od razu się naciskało na to kółeczko z zrobionym zdjęciem to od razu się otwierało. Teraz mam wrażenie jakby dotyk nie reagował po prostu bo po zrobieniu zdjęcia nie da się od razu wejść i trwa to więcej niż sekunda czasem trzy razy naciskać trzeba żeby zobaczyć podgląd zdjęcia. Chyba strasznie długo myśli telefon i podczas robienia zdjęć i nawet po zrobieniu zdjęcia. A niby teraz takie wydajne procesory tyle razu i co i ***** z tego . Kiedyś na słabszych parametrach robiły szybciej. Tak samo kiedyś był jeden aparat i potrafił złapać ostrość blisko przedmiotu, no a teraz nie wiedzieć czemu potrzebujemy stu różnych aparatów zamiast jednego dobrego poprostu.

Ja pisałem post o ostrości zdjęć, jakbyś mógł zerknij zrób parę testów czy Twój robi ostre czy nie porównując dwa obiektywy.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
W moim przypadku, z ostrością nie mam problemów. Też nie stosuje żadnych szkiełek ochronnych na aparat i pokrowców przy obiektywach, bo tak jak piszesz miałem problemy z ostrością i jasnością zdjęcia.
W moim przypadku co do A33, wyłączenie opcji "zdjecie w ruchu" i "sugestie dot. ujęcia" dało znaczne przyspieszenie reakcji aparatu. A nie wpływają one na jakość fotografii.
Przyznam się że też jestem fanem jednego ale porządnego obiektywu.
Pozdrawiam.
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale ze tak powiem robiłeś dokładniejszy test ? Czytałeś mój post ?
Bo tak na oko to i ja nie zauważyłem na telefonie ale jak robiłem w tym samym momencie zdjęcia tęgi samego przedmiotu z dwóch aparatów i powiększyłem to różnica jest spora na niekorzyść tego głównego.

U mnie w miarę szybko robi zdjęcia bo mam wyłączone niepotrzebne mi dodatki, ale po zrobieniu zdjęcia jak nacisnę w okno podglądu to od razu nie działa tu ma opóźnienie. A opcji zdjęcie w ruchu u siebie nie widzę, czyżby dodali do nowego modelu hm
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Ja odnoszę się do modelu a33, styczności z a52 nie mam osobiście. I też u siebie nie zauważyłem dużego opóźnienia z podglądem. Co do zdjęć w ruchu to w moim telefonie oznaczone są tak jak na zdjeciu.Screenshot_20221003-172922_Camera_8439_1664811154.jpg
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
To ja takiej opcji nie mam akurat opcji w ruchu. Wiem że o innym modelu piszesz ale są bardzo podobne całą tą seria więc może w twoim też najlepszy aparat robi gorsze zdjęcia niż ten z mniejszą rozdzielczością kto wie. Dopóki większą liczbą osób nie zrobi testu to pozostanę z tym sam i nie będę wiedział czy te telefony mąka źle aparaty jako całą seria czy z moim egzemplarzem coś jest nie tak hm. Wiem tyle że nie ma ostrości jak na tą swoją duża rozdzielczość.
0 Like
miszczu85
Explorer
Opcje
Pomogło, dziękuję bardzo :smiling-face:
miszczu85
Explorer
Opcje
Polecam każdemu kto ma problem z aparatem w A33 przywrócić telefon do ustawień fabrycznych i dla pewności nie przywracać aplikacji i ustawień z kopii zapasowej, w przypadku telefonu mojej żony to zdecydowanie pomoglo
0 Like
miszczu85
Explorer
Opcje
Tak właśnie zrobiłem
0 Like