24-06-2021 01:57 PM
Przed godzinką zaktualizowałem swojego A30s do UI 3.1 z Androidem 11. Bardzo liczyłem na kilka funkcji, które niestety nie pojawiły się 😞
Pierwsza z nich to pełny tryb Pro w Aparacie, tu moje nadzieje były największe. Niestety został tylko dodany tryb pomiaru światła, natomiast najistotniejsza funkcja, czyli ustawienie czasu naświetlania, nie pojawiła się. Bardzo mnie to dziwi, bo nawet tanie telefony z linii M mają pełny tryb Pro. Dodano natomiast przyciski wyboru powiększenia cyfrowego, co jest kompletnie niepotrzebną rzeczą, ponieważ powiększenie cyfrowe nie ma żadnego sensu. Nie dodano do Aparatu żadnego dodatkowego trybu - miałem nadzieję na tryb poklatkowy do robienia timelapsów.
Drugą rzeczą na którą liczyłem była funkcja Moje Filtry w Aparacie i w Galerii. I tu kolejne rozczarowanie, bo jej również nie ma. To jest już dość śmieszne. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć brak pełnego trybu Pro w aparacie - za słaby hardware aparatu, ale funkcja Moje Filtry chyba nie potrzebuje flagowych podzespołów.
Nie pojawił się również Always On Display, a nieśmiało na niego liczyłem.
Spróbuję zrobić jeszcze Hart Reset, bo na tablecie S6 Lite, po aktualizacji do Androida 11, również nie wszystkie zmiany od razu były widoczne, kilka rzeczy pojawiło się dopiero po tym jak przywróciłem tablet do ustawień fabrycznych.
Z rzeczy pozytywnych - pojawił się pasek boczny, co mnie ucieszyło, bo na tablecie często z niego korzystam i w A30s trochę mi tego brakowało.
Ogólnie smutek wielki mnie ogarnął i nie wiem co teraz zrobić z własnym życiem
24-06-2021 02:01 PM
Wykonaj reset, o którym wspomniałeś, i daj znać czy coś się zmieniło. Jeżeli nie zauważysz żadnej zmiany to jedyne co pozostaje to wysłanie sugestii do firmy Samsung.
Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...
24-06-2021 02:04 PM
Chyba mnie reset telefonu nie minie, a chciałem tego uniknąć, bo niedawno go robiłem i później znów trzeba to wszystko instalować, konfigurować, blee.
24-06-2021 02:16 PM
Zgadzam się, że proces ponownej konfiguracji telefonu może być czasochłonny. Warto go jednak wykonać żeby mieć pewność w omawianym temacie.
24-06-2021 02:17 PM
24-06-2021 02:27 PM
Tak wiem, czytałem dokładnie, ale człowiek zawsze ma nadzieje, że dadzą coś ekstra o czym nie napisali
No cóż, aby do stycznia, bo wtedy pożegnam A30s i rzucę się na S20 FE, o ile jeszcze będzie dostępny, albo na S21
24-06-2021 02:31 PM
24-06-2021 02:34 PM
@Anonymous User W kwestii pewnych funkcji, które brakują Ci to pozostaje zgłosić sugestię tak jak napisał kolega @mirudo24 .
24-06-2021 03:05 PM
24-06-2021 03:13 PM
Mam aplikację płatną do robienia zdjęć z różnymi dodatkowymi trybami, w tym też z pełnym trybem Pro, ale co z tego jak sterownik aparatu nie daje możliwości ustawienia czasu naświetlania większego niż 1/8 sek. Myślałem, że w aktualizacji zmienią coś, żeby była możliwość ustawienie dłuższego czasu, ale widocznie jest to ograniczenie modułu aparatu, że niestety nie obsługuje dłuższych czasów. No cóż moje oczekiwania były zbyt duże, bo przecież A30s to raczej niska średnia półka.