01-08-2017 12:17 AM – ostatnio edytowany 20-05-2020 02:17 PM przez EwaK
Witam. Jakieś 2 miesiące temu zdecydowałem się kupić samsunga galaxy a3 2017 i od 2 dni mam z nim problem, a mianowicie polega on na tym, że wyskakuje powiadomienie o wilgotności portu USB przez co nie mogę go naładować tylko muszę odczekać gdzie po jakimś czasie znowu występuje ten komunikat chciałbym dodać, iż smartfon nie miał nigdy styczności z wodą nie był zalany nawet z deszczem się nie spotkał. Moje pytanie brzmi czy może to być wina oprogramowania bądź zanieczyszczenia portu USB? Chciałbym również dodać, że od 2 dni temperatura na dworze znacznie wzrosła może mieć to jakiś wpływ? Jedyna opcja, która przyszła mi do głowy moim zdaniem bardzo prawdopodobna to, że przy takiej temperaturze nosząc telefon w kieszeni nieraz go wyciągnąłem i miałem mokry ekran od potu, więc dlaczego port USB miałby nie dostać wilgoci. Pomoże ktoś ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
01-08-2017 10:01 AM
02-08-2017 02:05 PM
Problem ustąpił po przeczyszczeniu portu USB sprężonym powietrzem komunikat o wilgoci nie pojawił się od około 25 godzin, gdzie wcześniej pojawiał się średnio co godzinę. Dziękuje za pomoc
pozdrawiam.
01-08-2017 10:01 AM
02-08-2017 02:05 PM
Problem ustąpił po przeczyszczeniu portu USB sprężonym powietrzem komunikat o wilgoci nie pojawił się od około 25 godzin, gdzie wcześniej pojawiał się średnio co godzinę. Dziękuje za pomoc
pozdrawiam.