Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A3] wykryto wilgoć

(Temat utworzony: 01-08-2017 12:17 AM)
26230 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witam. Jakieś 2 miesiące temu zdecydowałem się kupić samsunga galaxy a3 2017 i od 2 dni mam z nim problem, a mianowicie polega on na tym, że wyskakuje powiadomienie o wilgotności portu USB przez co nie mogę go naładować tylko muszę odczekać gdzie po jakimś czasie znowu występuje ten komunikat chciałbym dodać, iż smartfon nie miał nigdy styczności z wodą nie był zalany nawet z deszczem się nie spotkał. Moje pytanie brzmi czy może to być wina oprogramowania bądź zanieczyszczenia portu USB? Chciałbym również dodać, że od 2 dni temperatura na dworze znacznie wzrosła może mieć to jakiś wpływ? Jedyna opcja, która przyszła mi do głowy moim zdaniem bardzo prawdopodobna to, że przy takiej temperaturze nosząc telefon w kieszeni nieraz go wyciągnąłem  i miałem mokry ekran od potu, więc dlaczego port USB miałby nie dostać wilgoci. Pomoże ktoś ?

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
WolF
Voyager
Opcje
Cześć,
Port USB może wykrywać wilgoć jeżeli znajduje się w nim kurz, a w dodatku przy tak wysokich temperaturach, gdy nosimy tel w spodniach może na nim osadzać się para, przez co i kurz staje się wilgotny.
Ja bym oczyścił port ( robię to bardzo cienką taśmą uciętą w taki rożek). Powinno pomóc. A jak nie włóż tel w ryż na trochę albo kaszę kus kus żeby wyciągnęła wilogć. Lu przywróć ustawienia fabryczne w ostateczności.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Problem ustąpił po przeczyszczeniu portu USB sprężonym powietrzem komunikat o wilgoci nie pojawił się od około 25 godzin, gdzie wcześniej pojawiał się średnio co godzinę. Dziękuje za pomoc

pozdrawiam.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
2 Odpowiedzi
Rozwiązanie
WolF
Voyager
Opcje
Cześć,
Port USB może wykrywać wilgoć jeżeli znajduje się w nim kurz, a w dodatku przy tak wysokich temperaturach, gdy nosimy tel w spodniach może na nim osadzać się para, przez co i kurz staje się wilgotny.
Ja bym oczyścił port ( robię to bardzo cienką taśmą uciętą w taki rożek). Powinno pomóc. A jak nie włóż tel w ryż na trochę albo kaszę kus kus żeby wyciągnęła wilogć. Lu przywróć ustawienia fabryczne w ostateczności.
0 Like
Rozwiązanie
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Problem ustąpił po przeczyszczeniu portu USB sprężonym powietrzem komunikat o wilgoci nie pojawił się od około 25 godzin, gdzie wcześniej pojawiał się średnio co godzinę. Dziękuje za pomoc

pozdrawiam.

0 Like