Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Grupowanie i wyświetlanie kontaktów, emotikony

(Temat utworzony: 30-12-2020 07:30 PM)
2225 Wyświetlenia
Buzybeee
Student
Opcje

Pierwszy raz mam telefon firmy Samsung i zostały mi trzy problemy, których nie udało mi się rozwiązać.

1. W liście kontaktów utworzyłam grupy i zastanawiam się czy można ustawić wyświetlanie kontaktów tak, aby nie wyświetlały się niektóre grupy kontaktów w ogólnej liście kontaktów? Mam takie numery telefonów, które musze mieć w związku z pracą a używam ich np. trzy razy do roku. Chciałbym, aby nie wyświetlały mi się kontakty, które rzadko używam, bo lista  robi się bardzo długa i trudno w niej później znaleźć to czego się potrzebuje. Pierwszy raz mam telefon marki Samsung ( Samsung A41), a w moich poprzednich telefonach Huawei byłą taka opcja.

2. Niektóre kontakty niby są dodane do danej grupy a po chwili znikają. Jaka jest tego przyczyna?

3. Kiedy piszę sms automatycznie obok napisu "wprowadź wiadomość" pojawia się ikona "naklejek", których nie używam. Czy możną ją zmienić na ikonę "emotikonów"? W telefonie Samsung A3 widziałam, że jest ikona "emotikonów", które bardziej by mi się przydały. Chciałabym, żeby było to tak jak na zdjęciu 1, a ja mam tak jak jest na zdjęciu .

1122

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Buzybeee,

Ad 1.

W aplikacji Kontakty jest możliwość ustawienia listy niestandardowej. Możesz w niej zdefiniować, które kontakty, z których lokalizacji mają pojawiać się na liście kontaktów.

Screenshot_20201231-183241_Contacts.jpgScreenshot_20201231-183342_Contacts.jpg

Ad 2.

Upewnij się, że po przydzieleniu kontaktu do grupy klikasz przycisk Zapisz w oknie edycji kontaktu. Warto także spróbować zapisać kontakty w innej lokalizacji niż obecnie używanej, np. na Samsung account lub bezpośrednio na Telefonie.

Ad 3.

Nie ma możliwości zmiany tej ikony. Ikona emotikonów znajduje się na górnym pasku klawiatury Samsung.

Screenshot_20201231-184656_Messages.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Pomożesz ?

0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Buzybeee,

Ad 1.

W aplikacji Kontakty jest możliwość ustawienia listy niestandardowej. Możesz w niej zdefiniować, które kontakty, z których lokalizacji mają pojawiać się na liście kontaktów.

Screenshot_20201231-183241_Contacts.jpgScreenshot_20201231-183342_Contacts.jpg

Ad 2.

Upewnij się, że po przydzieleniu kontaktu do grupy klikasz przycisk Zapisz w oknie edycji kontaktu. Warto także spróbować zapisać kontakty w innej lokalizacji niż obecnie używanej, np. na Samsung account lub bezpośrednio na Telefonie.

Ad 3.

Nie ma możliwości zmiany tej ikony. Ikona emotikonów znajduje się na górnym pasku klawiatury Samsung.

Screenshot_20201231-184656_Messages.jpg

Buzybeee
Student
Opcje

Dziękuję za pomoc.

0 Like