05-09-2022 01:30 PM - upraveno 05-09-2022 10:08 PM
Ahoj Community!
Rok se s rokem a rokem a rokem (ach ten COVID) sešel a IFA byla zpět v plné parádě, a to včetně setkání Samsung Makerů z celé Evropy i s Community Managery a dalšími lidmi, kteří se starají o Community.
Vyrazili jsme (já, další Samsung Maker @potasm a Community Managerka @terkapka , které tímto děkuji za to, jak se o nás skvěle starala) v pátek po obědě z Prahy autem a po krátké přestávce na kafe v Drážďanech jsme dorazili do Berlína. Tam jsme se ubytovali v hotelu, kde bydleli i ostatní Samsung Makeři a vyrazili na společnou večeři. Zde jsme se částečně rozdělili, abychom mohli oprášit co nejvíc starých kontaktů a navázali nové. Mně se podařilo oprášit i němčinu, ale s korejskou, francouzskou, chorvatskou, rumunskou a nevím už jakou další částí výpravy jsme se bavili samozřejmě anglicky.
Druhý den ráno jsem vstal jako obvykle poměrně časně a vydal se na menší procházku kolem hotelu (zbytek české výpravy jsou spíš sovy a tak lítali kolem po večerech).
V dohodnutý čas jsme ale všichni byli na značkách a nechali se odvézt společným autobusem na výstaviště.
Zde je česká výprava plus náhodně se vyskytnuvší kolega z Koreje.
A takto to vypadalo, když se nás podařilo nahnat na fotku (skoro?) všechny.
Jako první byl na programu workshop pro Samsung Makery, kde jsme sdíleli naše zkušenosti s Community, dávali návrhy na zlepšení a tak dále.
Recepce běžně nepřístupné oblasti vyhrazené pro Samsung. My tam naštěstí mohli. Na další fotce vcházíme do vyhrazené zasedačky a na poslední fotce je vidět atmosféra workshopu.
Po workshopu jsme měli možnost komentované prohlídky haly Samsung. Díky internetu zde nebylo asi nic, co bychom už tak trochu neznali, ale vidět na vlastní oči některé produkty - zvláště ty, které se do Evropy vůbec nedostanou - je ovšem něco úplně jiného.
Zde náš průvodce a ukázka Smart Things. Např. lednička s kamerou, která ukáže, co je uvnitř.
Be spoke. Psal jsem o tom článek, ale naživo to je něco úplně jiného.
Dost prostoru bylo věnováno projektoru Freestyle a jeho příslušenství.
Zaujala mě i televize určená pro venkovní provoz či televize, která se umí otáčet spolu s mobilem.
Co mě ale hodně dostalo, je nový The Frame. Jako bez keců jsem si na to musel sáhnout, jestli tam nedali obrazy. Ne, nedali, byl to displej. Vlevo předchozí generace, vpravo letošní. Hustý.
Dále tu byla fakt velká a fakt tenká televize (prý 2 cm, nepřeměřoval jsem to, ale mohlo by být), která má navíc všechno co potřebuje, dotažené v jednom kabelu. Včetně napájení.
Další televize...
A další televize... obrovská, s krásným obrazem a novou technologií.
Kromě TV dělá Samsung i různé kuchyňské spotřebiče, zde jsme míjeli nějakou místní kuchařskou šou a pak vysavače, které umí samy vyčistit odpadní nádobu. Náš průvodce říkal, že to má doma, a že od té doby je vysávání strašně baví a hádají se, kdo bude vysávat.
Vstup do sekce MX - Mobile eXperience. Ty svítící obdélníky jsou Foldy a Flipy. Minule tam byly Note10...
A takhle krásně se to celé animovalo.
Tento prostor se mně strašně líbil, i když jsem úplně nechopil jeho účel.
Fold sem, Flip tam...všude kam se podívám... Pamatujete na moji reportáž z roku 2019 , kde jsme na možnost sáhnout si na úplně první Fold čekali ve frontě dlouhé 20 minut a podávali nám ho vyleštěný v bílých rukavičkách? Nic asi nedemonstruje pokrok, který se na poli skládaček udál, jako to, že letos byly k dispozici úplně všude a nikdo se nebál, že by se jim něco stalo.
A to by bylo od Samsungu asi vše. Ještě jednu společnou fotku a hurá zpět na hotel a na večeři a ti odolnější jedinci na další noční procházku.
Na dnešní den je naplánována návštěva muzea počítačového hraní.
Zde byly k vidění různé staré konzole, 8bitové počítače, 3D monitor. Ze software tu byly ukázky starých her.
Třeba 4 počítače, hrající Člověče, nezlob se!
Po komentované prohlídce jsme se vrátili pro věci a vyrazili opět autem směr Praha, kde jsem přestoupil na vlak a večer zapadl doma v Brně do postele.
Závěrem bych ještě jednou velice rád poděkoval všem, kteří se na setkání podíleli. A je skvělé, že Samsung umí ocenit své fanoušky.
A co vy, co vás na IFA 2022 zaujalo nejvíc?
o 06-09-2022 07:02 PM
o 06-09-2022 08:02 PM
I found the event very successful and I was also happy to have met you. I hope to see you again next time!