Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

bateria S22 tuż po ładowaniu

(Temat utworzony: 28-08-2022 06:02 PM)
714 Wyświetlenia
Kuzan_83
Pioneer
Opcje

Cześć!

Czy ktoś odnotował takie zachowanie baterii, że zaraz po odłączeniu od ładowarki z baterią naładowaną do 100% i przeglądaniu wiadomości google czy też maili w Outlooku, pierwsze 10-20% leci jak szalone? Dosłownie spada prawie 1%/1 min 😞 Przy 80% trochę się uspokaja, ale dalej jest dramat, tym bardziej, że przyzwyczaiłem się do telefonów, które potrafią wytrzymać przynajmniej do wieczora i to z włączonym BT, LTE, GPS non stop. Teraz, przy dobrych wiatrach trzyma do 15. Żadnych gier, z dodatkowego oprogramowania to w sumie Outlook czy opaska Xiaomi. Nie doczytałem w innych wątkach podobnego objawu, stąd pytanie czy to nie pretekst, żeby pozbyć się tego telefonu.

Telefon mam od czterech dni, zainstalowany Android 13 / One UI 5.0, aktualizacje lipiec 2022.

Ze starego telefonu ściągałem jedynie kontakty i konta google, spis połączeń. Żadnych aplikacji czy zdjęć, wszystko instalowałem i konfigurowałem od nowa.

Gdyby jeszcze ładowanie było szybkie 😞 Trochę wpadłem na minę na własne życzenie, bo czytałem, że nie jest to najlepsza bateria, ale to raczej dramat jakiś.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Kuzan_83 Witam. Na moim S22 i beta A13 nie zaobserwowałem takiego zjawiska z baterią a nawet powiem ze jest jeszcze poprawa w jej trzymaniu. Bateria przez pierwsze 2-3tygonie się adaptuje( kiedyś to nazywało się formatowanie)
Kuzan_83
Pioneer
Opcje
Faktycznie, pewnie jest to możliwe bez używania apek SM 😉 pozdrawiam.
0 Like
Kuzan_83
Pioneer
Opcje
Cóż, nie będę zatem panikować, poczekam kilka dni i zobaczę czy coś się poprawiło. Mam nadzieję, że nie będzie konieczności twardego resetu, bo trochę spędziłem czasu nad aplikacjami 😅
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Spokojnie każda nowa bateria musi się zaadaptować. Też posiadam S22 raptem od miesiąca i już jest różnica przy intensywnym działaniu dzień bez problemu a spokojne działanie to potrafi nawet do 3 dni, dodam że ja nigdy nie mam włączonego żadnego oszczędzania baterii.
Kuzan_83
Pioneer
Opcje
Aż mi się nie chce uwierzyć, bo od odblokowania telefonu odciskiem palca, kliknięcia powiadomienia, odczytania i odpisania na tą wiadomość tracę jakieś 2 minuty i 2% na baterii. Mam wrażenie jakby bateria miała 10 lat w tym telefonie 😅
0 Like
J3drula
Voyager
Opcje
Betka A13 też może nieść ze sobą takie problemy. Bateria, stabilność systemu, to główne możliwe bolączki systemów w wersji testowej. 😉
Kuzan_83
Pioneer
Opcje
Niby trafi, ale kilka linijek wcześniej jeden z użytkowników tej wersji stwierdził, że bateria działa mi lepiej. Szkoda, że sposobów jest tyle ilu użytkowników, a Samsung nie mógł wydać bezproblemowego telefonu.
0 Like
J3drula
Voyager
Opcje
To nie wina Samsunga, to wina systemu, niestety. Oni jedynie "piszą" nakładkę na swoje fony, ale ona działa równie, bo jak sam napisałeś, ilu użytkowników, tyle opinii na temat systemu, nakładki, baterii i aplikacji, a one w zasadzie głównie oddziaływują w różny sposób w system, no i mamy co mamy. 😉
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Lekarstwem na baterie jest nie używanie Facebooka Maseggera itp. Ja tych aplikacji nigdy nie posiadałem i nie używam dlatego też nie narzekałem nigdy na bateriie. Poważnie Ci mówię że jeśli go tak na prawdę spokojnie używam to potrafi dociągnąć i do 3 dni.
Kuzan_83
Pioneer
Opcje
Podejrzewam, że nieobciążony telefon tak potrafi. Ale nie telefonu zostały stworzone do takiego oprogramowania i nie wszyscy używają ich jedynie do przeglądania, ale też do zarabiania. Słabo wyszło połączenie małej baterii i wolnego ładowania w wypasionym flagowcu niestety...
0 Like