Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nadmierna konsumpcja baterii S22+

(Temat utworzony: 12-10-2022 11:14 PM)
267 Wyświetlenia
Pablittoo
Pioneer
Opcje
Czy ktoś jeszcze zauważył w swoim S22+, że bateria po ostatniej aktualizacji bety bardzo szybko zostaje "zjadana" nawet, gdy telefon nie jest używany? Dzisiaj telefon pracował niecałe 4h na ekranie, a ma już ostatnie 14%. Niestety nie byłem w stanie zidentyfikować aplikacji, która by zużywała tyle baterii w tle. Czy ktoś może ma podobnie? Wiecie skąd pochodzi problem?

image

Dla porównania - tydzień temu na jednym naładowaniu bez problemu telefon wyciągał nawet do 7h na ekranie.

image

6 Odpowiedzi
J3drula
Voyager
Opcje
S22 to samo. Wyłączyłem nawet widok procentów baterii żeby nie widzieć tempa drenażu. 😅

Coś mi mówi, że ta płynność jest kosztem użycia procka, co mogło być w sumie do przewidzenia. 😉
BeataPe
Beta Moderator
Beta Moderator
Opcje

Cześć @Pablittoo ,

dziękuję za podzielenie się spostrzeżeniami. Przy problemach z baterią najczęściej pomagają takie zabiegi jak Wipe Cache Partition i Repair Apps. Po każdej aktualizacji oprogramowania bateria uczy się wzorców użytkowania i czas pracy jest na początku krótszy. Daj znać czy sytuacja się poprawi za kilka dni.
Zachęcam też do wysłania raportu przez aplikację Samsung Members.

Chochlik2
Apprentice
Opcje
S 22 Ultra zero problemów z bat.
0 Like
Arturos696
Voyager
Opcje
W moim S22u bateria znika w oczach, wipe i repair robione.
Aplikacjie drenujące uśpione.
sslag
Voyager
Opcje
Wow, niespełna 7 godzin na ekranie? Gratuluję wyniku! Nigdy u mnie nie dobiłem nawet do 4, przy ubijaniu aplikacji i przesadnym oszczędzaniu baterii.
To tylko potwierdza, że z moim egzemplarzem jest coś nie halo, ale Samsung nie dostrzega problemu mimo 3 zgłoszeń reklamacji (po 1 wymieniono mi baterię)...
SimonSwan
Pioneer
Opcje
Mi też szybko bateria siada czasami, cała doba 4h, ale po naładowaniu było 3h z hakiem.

Jak normalnie wystarcza na 5-6hScreenshot_20221021_222354_Device care.jpg
0 Like