Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Zapobieganie wypaleniu ekranu Galaxy s8

(Temat utworzony: 23-06-2018 05:11 PM)
811 Wyświetlenia
Marcin72
Pathfinder
Opcje

Znalazłem app PIXEL FIXER która zapobiega wypalenie ekranu między innymi w s8. Czy jej użycie ma jakikolwiek sens? Czy jej użycie nie zaszkodzi? Jeżeli pomaga to jak najlepiej jej używać (jak często i jak długo ma być włączona)? Mój s8 działa OK. Ale w myśl zasady lepiej zapobiegać niż leczyć. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ogólnie rzecz ujmując, to ten program służy głównie do wybudzania martwych pikseli, ale może też posłużyć jako "wyrównanie" ekranu w celu zapobiegania wypaleniom. Na i le to skuteczne, trudno powiedzieć. Jak często używać, też trudno określić. W przypadku wybudzania martwych pikseli, sugerowany czas odtwarzania tego typu obrazów, to zawsze powyżej godziny, ok 2~3.
Mogę odpowiedzieć tylko za siebie. Nigdy tego typu programów nie używałem, ale nie miałem też nigdy problemów z wypalaniem w serii Galaxy S, z którą jestem od początku.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 Odpowiedz
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Ogólnie rzecz ujmując, to ten program służy głównie do wybudzania martwych pikseli, ale może też posłużyć jako "wyrównanie" ekranu w celu zapobiegania wypaleniom. Na i le to skuteczne, trudno powiedzieć. Jak często używać, też trudno określić. W przypadku wybudzania martwych pikseli, sugerowany czas odtwarzania tego typu obrazów, to zawsze powyżej godziny, ok 2~3.
Mogę odpowiedzieć tylko za siebie. Nigdy tego typu programów nie używałem, ale nie miałem też nigdy problemów z wypalaniem w serii Galaxy S, z którą jestem od początku.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.