Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s7 edge po trzech naprawach dalej uszkodzony !!

(Temat utworzony: 23-06-2018 02:01 PM)
422 Wyświetlenia
Note10Jakub
First Poster
Opcje

witam,

1 naprawa- telefon odpięty od ładowarkiprzy 100% włączyłem wpisałem pin ,zaczął syczeć i buczeć pokazały się paski na ekranie aż się wyłączył i nic nie dało się z nim zrobić nie reagował na żadne komendy oddałem do serwisu autoryzowanego w gliwicach na drugi dzień był gotowy, a na kartce pisało iż telefon został rozładowany do 0% proszę tego unikać co jest kompletną bzdurą po coś takiego nie miało miejca i wgrali tylko oprogramowanie i go naładowali.

2 naprawa- telefon oddałem do serwisu gdyż pojawiały się liczne restarty z paskami i buczeniem głośników i po  pierwszej naprawie guzik home się nie wciskał. Przyszedł z warszawy z wymienionym modułem wyświetlacza,baterią,głośnikiem i wibracją. Pomyślałem sobie ale super naprawili..

3 naprawa- stało się dokładnie to samo co w pierwszym przypadku nagle się wyłączył i nic nie dało się zrobić. Odesłali w gliwicach do warszawy i przyszedł z nowym oprogramowaniem oraz naładowaną baterią bo ja go rozładowałem niby do zera. ŚMIECH NA SALI ABY TAKI KONCERN JAK SAMSUNG MIAŁ TAKI SERWIS. Telefon zepsuł się 1,5 godziny po odebraniu z serwisu przy 58% bateri !! Podączyłem go do ładowarki owszem włączył się i ładuje , przy czym zrobił co najmniej 20 restartów i te paski na ekranie. Wszystko mam nagrane. Nagle się wyłączył i z 58% nagle 0% heh..Faktycznie te oprogramowanie dużo daje. 

co mam z tym robić ? odsyłać i czekać po 14dni na nowe oprogramowanie bo samsung serwis sądzi że ja go rozładowuje ?

0 Like
1 Odpowiedz
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć    !

Pierwsze co nasuwa się na myśl to sprawdzenie działania telefonu po podłączeniu innej ładowarki i innego kabla. Jeśli serwis twierdzi, że wystarczyło naładować urządzenie, może właśnie tutaj leży usterka.

W przypadku kiedy telefon nie chce się uruchomić, wypróbuj soft-reset, czyli przytrzymaj przycisku VOL- (ciszej) i POWER (włączania) przez 5 do 12 sekund. Spowoduje to chwilowe odcięcie zasilania baterii od płyty głównej. Telefon powinien zawibrować i się zresetować.

Piszesz, że oddałeś telefon do serwisu w Gliwicach. Może będziesz przejazdem również w Katowicach? Samsung posiada tam duży prestiżowy serwis autoryzowany Samsung Premium Service Plaza w Galerii Katowickiej. Warto skierować urządzenie na ponowną analizę do innego serwisu, jeśli ten w Gliwicach nie widzi usterki.

Możesz również wysłać pismo reklamacyjne do Działu Obsługi Klienta firmy Samsung. Skontaktują się z serwisem i wyjaśnią sprawę. Oto bezpośredni link do formatki E-mail:
https://e-contactus.samsung.com/pl/m/erms/init

0 Like