Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Xcover 7 problem z wifi

(Temat utworzony: 07-08-2025 06:40 PM)
78 Wyświetlenia
Makuru
First Poster
Opcje
Witam. Od kilku tygodni posiadam xcover7. Kiedy zaczelem używać bluetooth mam problem z wifi. W pracy często używam bluetooth a neta korzystam z operatora kom. Ale jak wracam do domu włącza sie z automatu wifi. Jak korzystam to widzę, ze co chwilę rozłącza i łączy sie z routerem problem występuje na każdym routerze innych operatorów. Muszę wtedy wchodzić w ustawienia i resetowac ustawienia wifi i bluetooth, restartować tel. Po tym asbiegu działa wifi ale do póki nie korzystam z bluetooth. Ma ktoś może pomysł co z tym zrobić? Niestety muszę w pracy używać bluetooth. Trochę juz to irytujące sie robi. Wina aktualizacji androida?
0 Like
5 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Makuru Wygląda to tak, jakby bluetooth i WiFi wchodziły ze sobą w interferencję. Masz możliwość testu z innymi touterami WiFi?

Makuru
First Poster
Opcje
Tak. Sprawdzałem. Po tesecie ustawień wifi działa. Ale jak zacznę używać bluetooth i jak przestanę, tzn pozjiej juz nie uruchamiam to wifi mi rozłącza i łączy ponownie. Dosyć irytujące jest. Jak tak przeskakuje wifi i internet mobilny to nawet pozniej są problemy na internecie mobilnym, strony sie długo ładują. Nie ważne jaki operator plus czy play.
0 Like
Makuru
First Poster
Opcje
Jak uzywany jest bluetooth to net leci przez operatora kom. Wtedy jesthok. Problem pojawia sie jak wracam do domu i z operatora kom przechodzę na domowe wifi. Jak dostałem tel to android sie kilka razy aktualizowal. Może tu jestnproblem. Może byłoby trzeba wgrać najnowsze soft na czysto. Ale znowu urządzenie jest wzięte w abonamencie j pewnie rozpatrzenie gwarancji tego nie obejmuje.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Makuru Na polskie sprzęty jest gwarancja 2 letnia bez względu na to gdzie się zakupi - czy u operatora czy gdzieś indziej. Możesz z tym iść albo do operatora, albo bezpośrednio do serwisu, albo do wsparia technizcnego. Serwisy znajdziesz tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Zró wcześniej kopię zapasową, ponieważ serwisy zerują urządzenia.

Makuru
First Poster
Opcje
Dzięki wielkie. Spróbuję. Jeszcze raz dzięki
0 Like