Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyciszanie telefonu z poziomu zablokowanego ekranu

(Temat utworzony: 23-12-2016 05:30 PM)
2719 Wyświetlenia
SpringAir
First Poster
Opcje

W 5 wersji oprogramowania androida w swoim SGS5 miałem możliwość by wyciszyć telefon z poziomu zablokowanego ekranu - dokonywało się tego poprzez przytrzymanie przycisku ściszania. Po aktualizacji do androida 6.0, ta funkcja zniknęła. Nie rozumiem dlaczego, skoro było to przydatne. Moją propozycą jest przywrócenie tej funkcjonalności.

0 Like
2 Odpowiedzi
KonradN
Voyager
Opcje

Hej @SpringAir! Rozumiem, że funkcja ta była dla Ciebie ważna, jednak firma Samsung monitoruje użycie poszczególnych funkcji i dopasowuje je do zapotrzebowania użytkowników. Obecnie dostępna jest opcja szybkiego wyciszenia z poziomu paska powiadomień, to tylko 2 kliknięcia więcej, a efekt jest ten sam :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
SpringAir
First Poster
Opcje

Na papierze - rzeczywiście są to tylko dwa kliknięcia więcej. Nietstety w rzeczywistości wymaga to wybudzenia, odblokowania telefonu hasłem, wysunięcie paska powiadomień, kliknięcie w odpowiedni punk. Często potrzebowałem natychmiastowego wyciszenia, do czego przyzwyczaiła mnie funkcja wyciszenia na zablokowanym ekranie. Wierzę, że Sammy bada, które funkcje są wykrozystywane, a które troche rzadziej, no ale czy taka, z pozoru drobnostka musiała zostać usunięta? Ile bajtów pamięci mogły zawierać jeden/ dwa wiersze w kodzie nakładki? 

0 Like