Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wolny trasfer WIFI i LTE A12 oraz M11

(Temat utworzony: 18-05-2022 08:54 AM)
845 Wyświetlenia
Arek8
First Poster
Opcje

Witam

Mam A12 oraz M11 w których jest wolny transfer po WIFI oraz po LTE. W moim A600 jest 10x szybszy transfer po WIFI oraz LTE niż w A12 oraz M11 (oba telefony są nowe).  Co może być przyczyna, że w nowych telefonach jest taki kiepski transfer (test robiony na speedtest.net).

Pozdrawiam

0 Like
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arek8  Oba telefony jak Galaxy A12 i M11 nie mają WIFI 5GHz oraz agregacji pasm LTE w porównaniu do A600 (Galaxy A 6 2018) dlatego masz mniejsze osiągi.

Arek8
First Poster
Opcje

Dziękuje za odpowiedz. Mam pytanie czy da się coś z tym zrobić bo transfer 0.8mb na LTE to strasznie mało a w WIFI 15Mb (A600 ma 110mB), a jeśli nie da się nic z tym zrobić to jaki model z nowych telefonów będzie normalnie działał (albo na co zwrócić uwagę w specyfikacji przy zakupie).

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie wiem w jakiej sieci masz kartę SIM i jak daleko masz do nadajnika?  Trochę mało jeśli chodzi o LTE🤔. Jeśli chodzi o WIFI to zależy od ustawionego kanału w routerze i ile masz sieci WIFI w okolicy.

Arek8
First Poster
Opcje

Telefony mam w Virgin Mobile, a jeśli chodzi o testy to dwa telefony w tej samej sieci są i leżą na jednaj półce podczas testów WIFI i LTE

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arek8  Jak masz ustawiony APN czy tak jak na środkowym zdjęciu?

https://virginmobile.pl/pomoc/pierwsze-kroki/jak-mam-skonfigurowac-swoj-telefon

Arek8
First Poster
Opcje

Wszystkie 3 telefony maja takie właśnie ostawienia APN do internetu.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arek8  To zmień z IPv4/IPv6 na IPv4.

Arek8
First Poster
Opcje

Zmieniłem z IPv4/IPv6 na IPv4 i jest tak samo w M11 (A12 nie mam teraz pod ręką). M11 komunikat DOWNLOAD TESS ERROR (bardzo powoli się wczytywał) natomiast na A600 7,5Mb (ta sama sieć telefony leżały koło siebie)

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arek8  Obawiam się że jest jakiś problem po stronie sieci. Zmiana tych ustawień jakie Ci zaproponowałem nie pływają na taki błąd. Wykonałem test po LTE Galaxy A21s w sieci T-Mobile gdzie ten telefon też nie ma agregacji pasm. Na Galaxy A6 2018 to wyniki były dużo lepszy było około 120Mb.

Zrzut ekranu 2022-05-18 122143.jpg