Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Videorozmowy po sieci z aplikacji telefon

(Temat utworzony: 23-03-2021 07:33 PM)
8347 Wyświetlenia
Christopix321
First Poster
Opcje
Cześć, czy ktoś wie może jak ustawić opcje video rozmów z aplikacji telefon, po aktualizacji do androida 11 one ui 3.1 w moim m51f nie mogę już wykonać połączenia wideo do innej osoby, która też ma możliwość odbierania połączeń video. Przed aktualizacją mogłem zadzwonić normalnie z poziomu apkikacji telefon wchodząc w liste połączeń, podświetlając kontakt i wybierając opcje kamerki obok sluchawki do zwykłych połączeń. Obecnie nie mam takiej możliwości. Nie interesuje mnie połączenie video za pomocą aplikacji, które mają taką opcje a bezpośrednie połączenie po sieci komórkowej. Da się jakoś przywrócić tą opcje, czy samsung zablokował taką możliwość?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
Christopix321
First Poster
Opcje
Zazdro, u mnie nie ma takiej opcji, po aktualizacji do one ui 3.1 videorozmowy są dostępne jedynie po zainstalowaniu google duo, co mnie nie urządza.
0 Like
Christopix321
First Poster
Opcje
Ale dziękuję za odpowiedź.
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
W s21 ultra One Ui 3.1 play, plus mam tak jak @vdsl2 możliwość wyboru, w m21 One UI 3.0 orange już tej możliwości nie mam-dziala tylko google duo, więc nie wiem od czego to zależy Telefonu? Operatora?

clipboard_image_1616529294200.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drd0  Możliwe że od wariantu telefonu ja mam TPL i karta SIM T-Mobile.

0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
@vdsl2 Raczej to nie to, ja mam obydwa telefony XEO, teraz jeszcze zobaczyłem że w s21 sim1 play videorozmowy działają przez domyślna aplikacje jak również duo, a jak próbuje nawiązać videorozmowe z sim2 plus to wogole nie mam takiej ikonki .
Christopix321
First Poster
Opcje
Operator nie ma na to wpływu chyba, że nie oferuje takiej usługi, nie wiem, czy są jeszcze takie sieci bez videorozmów w podstawowych usługach. Moim zdaniem chodzi o wersje oprogramowania, telefony brandowane od operatorów mają czasem opóźnione aktualizacje i swoje wersje oprogramowania, ja mam telefon bez brandu.
0 Like
Christopix321
First Poster
Opcje
Liczy się jeszcze do kogo próbujesz wykonać połączenie, nie każdy telefon obsługuje rozmowy video po sieci komórkowej, przed aktuakizacją mogłem wykonywać połączenia tylko do wybranych użytkowników, których telefony mogły obsłóżyć połączenie video.
0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
Testy robiłem na ten sam numer do play i podsumowując:
Z s21 One UI 3.1 Play działa domyślna aplikacja i duo
Z s21 Plus nie mogę w ogóle wykonać videorozmowy
Z M21 One UI 3.0 Orange działa tylko duo
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Christopix321  Jeszcze musi być załączona usługa u operatora.

Screenshot_20210323-211202_Call.jpg

Bizpak
Pathfinder
Opcje
Ja w a50 android 9 mogę poprzez sms..... trochę słabe ze nie ma tego w najnowszych androidach.. powinno być na odwrót
0 Like