Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Videorozmowy po sieci z aplikacji telefon

(Temat utworzony: 23-03-2021 07:33 PM)
8338 Wyświetlenia
Christopix321
First Poster
Opcje
Cześć, czy ktoś wie może jak ustawić opcje video rozmów z aplikacji telefon, po aktualizacji do androida 11 one ui 3.1 w moim m51f nie mogę już wykonać połączenia wideo do innej osoby, która też ma możliwość odbierania połączeń video. Przed aktualizacją mogłem zadzwonić normalnie z poziomu apkikacji telefon wchodząc w liste połączeń, podświetlając kontakt i wybierając opcje kamerki obok sluchawki do zwykłych połączeń. Obecnie nie mam takiej możliwości. Nie interesuje mnie połączenie video za pomocą aplikacji, które mają taką opcje a bezpośrednie połączenie po sieci komórkowej. Da się jakoś przywrócić tą opcje, czy samsung zablokował taką możliwość?
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Baseniash
Explorer
Opcje
Przerabiałem to 3 dni, 1000 telefonów na infolinię operatora i firmy samsung. Więc docelowo na telefonach samsung inżynierowie zadecydowali że do wideoromowy będzie używana aplikacja Google duo. Przykro mi bardzo też mnie to frustruje bo też chciałbym bez jakiejkolwiek aplikacji wykonać taka rozmowę...BTW na s21 nie muszę jeszcze tego używać. Na s10 którego oddałem już Google duo musi być....

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
25 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Christopix321 

Wykonywanie wideo rozmów  jest możliwe przez aplikację Google Duo, gdy ją zainstalujemy, wtedy gdy klikniemy w ikonę wideo rozmowy od razu przeniesie nas do aplikacji Google Duo. 

Christopix321
First Poster
Opcje
Jak wspomniałem nie chce się łączyć przez aplikacje, odbiorca jej nie ma i nie będzie umiał jej zainstalować, dotychczas dzwoniłem do niego bezpośrednio po sieci. Dziękuję za odpowiedź.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Christopix321 A co pojawia się gdy próbujesz nawiązać połączenie? 

0 Like
Rozwiązanie
Baseniash
Explorer
Opcje
Przerabiałem to 3 dni, 1000 telefonów na infolinię operatora i firmy samsung. Więc docelowo na telefonach samsung inżynierowie zadecydowali że do wideoromowy będzie używana aplikacja Google duo. Przykro mi bardzo też mnie to frustruje bo też chciałbym bez jakiejkolwiek aplikacji wykonać taka rozmowę...BTW na s21 nie muszę jeszcze tego używać. Na s10 którego oddałem już Google duo musi być....
0 Like
Christopix321
First Poster
Opcje
Nie ma wogóle tej opcji teraz, są trzy ikony słuchawka, wiadomość i ikona info, po wejściu w info są dwie słuchawka i wiadomość. Wcześniej po podświetleniu kontaktu była jeszcze czwarta ikona kamery, która umożliwiała wykonanie połączenia video.
0 Like
Christopix321
First Poster
Opcje
Dziękuję bardzo za odpowiedź, trzeba było nie aktualizować telefonu :-(, przynajmniej wiem na czym stoje a raczej leże..
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Christopix321  Ikonka się pojawi po zainstalowaniu odpowiedniej aplikacji.

Christopix321
First Poster
Opcje
Nie chce aplikacji google duo, nie rozwiązuje ona mojego problemu, osoba po drugiej stronie umie jedynie odebrać połączenie, nie umie zainstalować i używać aplikacji. Dzięki.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja w A21s One UI 2.5 android 10 mam coś takiego.

Screenshot_20210323-203329_Phone.jpgScreenshot_20210323-203345_Phone.jpg