Posiadam samsunga m51 i od około 3 tygodni po podloczeniu do ładowarki interfejs systemowy wyświetla wiadomość że temperatura bateri zbyt niska , ładowanie zostanie wznowione po przywróceniu normalnej temperatury . Telefon mam 1,5 roku , nie był zalana . Raz nawet co sekundę uciekał jeden procent bateteri poczym spadło do zera a po ponownym włączeniu telefony bateria miała 80 procent . Telefon miewa okresy raz ładuje raz nie gdy padnie i jestem problem to ładowarka potrzymoje jego życie. Obejrzałem odcinek serialu na kablu z 0procent bateri . Zawsze gdy ma 0 to po odlonczeniu odrazu pada i dead .co to może być
@mqcki123. Witam. Całym sprawcą tego problemu jest układ ładowania i jego czujnik temperatury. Możemy robić różne resety, ale to nie wiele da. Tylko wymiana na nowy.
Jeżeli problem leży po stronie: 1. Oprogramowania - pomoże przywrócenie ustawień fabrycznych. 2. Portu ładowania - pomoże czyszczenie np. sprężonym powietrzem. 3. Baterii lub płyty głównej - pomoże tylko serwis.
Podczas ladowania telefonu wyskakuje komunikat,,ladowanie telefonu zatrzymane,temperatura telefonu jest zbyt niska",telefon jest w normalnej temeraturze o co może chodzić.Mozna coś przełączyć w ustawinaich czy coś.Bqrdzo proszę o odp.
Według mnie masz coś nie tak z baterią z modułem ładowania który jest w nim przeszedłbym się do serwisu wymienił baterię na nową tym bardziej jak TS ósemka No to już troszeczkę ma Koszt to jest chyba jakieś 130 zł na oryginał w serwisie z zachowaniem certyfikatu
Przy problemach z ładowaniem lepiej nie kombinować tylko oddać telefon czy inny gadżet do serwisu ponieważ można narobić sobie wiele problemów. Ewentualnie można spróbować przywrócić telefon do ustawień fabrycznych i spróbować podłączyć ładowarkę i jeśli znowu pojawi się jakiś błąd to oddaj sprzęt do serwisu.