Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon nie włącza się

(Temat utworzony: 05-02-2022 06:02 PM)
4313 Wyświetlenia
Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje

Telefon nie włącza się

Przejdź do rozwiązania
68 Odpowiedzi
majkel03
Student
Opcje
Dzień dobry, mam problem z moim S8 plus, telefon używany cały czas, dwa dni temu wyłączył się i do tej pory nie chce się włączyć, najczęściej zacina się na logo startowym czasami uda się wpisać PIN lecz znowu się restaruje. Na ekranie wyświetlają się dwie informacje: WARNING: CMDLINE parameter modified, oraz CRITICAL: CMDLINE include invalid parameter. Czy jest jeszcze dla niego jakaś nadzieja?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Niestety, ale muszę zmartwić, bo jest to uszkodzenie już płyty głównej.
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Wygląda na to, że wykrzaczył sie soft. Myślę, że wgranie czystego Androida może pomóc.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
radek1234411
Apprentice
Opcje
Witajcie. Mam okazję niedrogo kupić Samsunga Galaxy a52s. Sprzedawca twierdzi, że padł po aktualizacji. Pokazuje się tylko ekran ładowania. Czy to jakiś globalny problem z płytą główną czy faktycznie wina aktualizacji?
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Sprzedawca to zapewne oszust. Poważnie bym się zastanowił przed skorzystaniem z tego typu ogłoszenia. Faktycznie niektóre aktualizacje stwarzają problemy, natomiast nie takie, że smartfon " nie wstaje "

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Po aktualizacji systemowej telefon nie powinien się uszkodzić, chyba że taki proces drastycznie został przerwiemy. Teoretycznie jeśli sprzedawca nie wgrywał żadne dziwnego oprogramowanie, które by ubilo płytę, to taki telefon po wgraniu oryginalnego softu powinien wstać.
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Proponuję wizytę w serwisie, prawdopodobnie jest to problem z taśmą, którą trzeba odpiąć i wpiąć ponownie do płyty głównej.
https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-A/A52-dead-after-update/td-p/11432484/page/3

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli odpieła by się taśma to ekran byłby czarny beż żadnego komunikatu. A tu kolega twierdzi że ładowanie się ukazuje. Uważam że sprzedawca, albo próbował coś wgrywać na siłę i ubił przy tym płytę główną. Na początku trzeba spróbować wgrac nowe oprogramowanie.
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Proszę o czytanie ze zrozumieniem. Wcale nie napisałem, że odpięła się taśma, ale że trzeba ją odpiąć i wpiąć ponownie.Screenshot_20230717_095508_Samsung Internet.jpgScreenshot_20230717_100042_YouTube.jpg

0 Like
Meridaaa
Apprentice
Opcje
Aż tu nagle obrazy w ekranie zaczęły skakać, nic nie można było napisać, jakby ktoś próbował sie dobić przez przeglądarkę...klawisze siadały. Ostatkiem tchu uruchomiła ponownie.Jednak nic sie nie wyświetliło. Czarny ekran. Zasilania brak. Nie wykrywa go na laptopie. Ostatnimi czasy grzal ale to przypadłość samsungow. Pytanie brzmi co sie mogło stać. Najgorsze jest to , że nie zgralan wszystkich danych, gdyż pamięć była lekko przepełniona. Okazało sie, ze na smart things nie ma żadnej kopii. Model to samsung Galaxy s21 ma nie całe 2 lata. Co tu robić, niby obejmuje mnie gwarancja ale bardzo zalezy mi na odzyskaniu danych. I jak drogie są wszelakie części w tym modelu..?